Βέροια Ρεπορτάζ

Η black Friday γέμισε δρόμους και μαγαζιά στη Βέροια

Η black Friday εισέβαλε  και στην Ελλάδα. Οι αντιδράσεις των καταναλωτών στην Αμερική μάς φαίνονται βέβαια παράλογες έτσι, όπως τις καταγράφει η τηλεόραση, αλλά επειδή τα τελευταία χρόνια όχι απλά μιμούμαστε αλλά πιθηκίζουμε, δεν ξέρει κανείς τι θα φέρει το αύριο.

Απόψε το βράδυ, με το καινούργιο φρούτο της black Friday,  η εικόνα της Βέροιας ήταν αλλιώτικη. Εικόνα γεμάτη φώτα και κόσμο  που γέμιζε τα μαγαζιά ή ήταν κολλημένος στις βιτρίνες, μελετώντας τα είδη, τις τιμές, και κάνοντας τους υπολογισμούς του.

Κάποιοι σκέφτονται πως οι τιμές για τα χριστουγεννιάτικα δώρα που πρέπει να κάνουν  μόνο τώρα είναι προσεγγίσιμες, αφού τα περισσότερα μαγαζιά έχουν μέχρι και εκπτώσεις με 50%, και τολμούν να τις κάνουν, άλλοι ενδίδουν στον πειρασμό κι ας μη χρειάζονται κάτι κι άλλοι μένουν απλά στη βιτρίνα. Όπως και να ‘χει όμως μέσα στα μαγαζιά ό κόσμος είναι πολύς, ενώ η ώρα για να κλείσουν κοντεύει. Κλίμα οπωσδήποτε γιορτινό, που ταράζει τα νερά της αγοράς, ανεξάρτητα από αιτίες και αποτελέσματα, που σαφώς και πρέπει να μελετηθούν και να εκφραστούν.

Συναντάμε την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, Αθηνά Πλιάτσικα Τσιπουρίδου, που δείχνοντας ευχαριστημένη από την εφαρμογή του πειράματος λέει :

«Η black Friday πήγε πολύ καλά στη Βέροια. Είναι οκτώμισι το βράδυ και σε μισή ώρα κλείνουν τα μαγαζιά. Παρόλα  αυτά είναι ακόμη τα περισσότερα γεμάτα. Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος την περίμενε αυτήν την Παρασκευή, γιατί είχε ‘καθίσει’ η αγορά πιο νωρίς. Σημασία έχει ότι ο κόσμος ανταποκρίθηκε, ξεχύθηκε από το πρωί στους δρόμους, και οι εκπτώσεις ήταν πραγματικές. Πιστεύω πως και οι δύο, και οι καταστηματάρχες και οι καταναλωτές, σήμερα είναι ευχαριστημένοι.»

Αύριο σαφώς θα υπάρχουν στοιχεία και αριθμοί που θα φωτίσουν καλύτερα το τοπίο. Ποιοι κερδίζουν, ποιοι χάνουν και πόσο πλήττονται τα εργασιακά δικαιώματα ή οι μικροί επαγγελματίες;

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας