Φώτης Καραβασίλης: "Αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη μέρα για όλους τους δικηγόρους"

Δήμητρα Σμυρνή

Συνέντευξη τύπου έδωσε ο υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ημαθίας, Φώτης Καραβασίλης, πλαισιωμένος από τους υποψήφιους συμβούλους, οι οποίοι τον στηρίζουν με το ψηφοδέλτιο «Μαχόμενοι Δικηγόροι».

Ο Φώτης Καραβασίλης αναφέρθηκε αρχικά στη διαδικασία των εκλογών, που γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου.

"Αν και όλοι οι υποψήφιοι σύμβουλοι κατεβαίνουν σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο σύμφωνα με τον νόμο, ο τίτλος του ψηφοδελτίου μας,  των οκτώ υποψηφίων συμβούλων που με στηρίζουν, είναι ‘Μαχόμενοι Δικηγόροι’, τίτλος καθόλου τυχαίος, τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος, αφού εκείνο που διακρίνει την ομάδα μας είναι πάνω απ’ όλα η αγωνιστικότητα."

Αφού διευκρίνισε ότι οι εκλογές θα γίνουν σε δύο διαφορετικές κάλπες, μία για τους προέδρους και μία για τους συμβούλους, πέρασε στην παρουσίαση των υποψηφίων της ομάδας του και στους στόχους της.

«Δε θα υποσχεθούμε τίποτα. Ξέρουμε όμως να αγωνιζόμαστε για τα προβλήματα των δικηγόρων, ώστε η Ημαθία να πάει μπροστά.

Στόχος μας είναι με νύχια και με δόντια να διεκδικήσουμε το παλιό Δικαστικό Μέγαρο, που αποτελεί κόσμημα για την πόλη, έναν ιστορικό χώρο που αντανακλά τη δικαστική ιστορία της. Και πρέπει όχι μόνο να τον σώσουμε αλλά και να τον αξιοποιήσουμε.

Επίσης θα αγωνιστούμε να κρατήσουμε και τα άλλα δύο ειρηνοδικεία που εξυπηρετούν πολίτες της Νάουσας και της Αλεξάνδρειας, κόντρα σε όποια κυβερνητικά συμφέροντα.

Οι τακτικές και έκτακτες συνελεύσεις που θα προκύπτουν θα ενισχυθούν από τη δημιουργία ενός νέου γραφείου με την επωνυμία ‘Σύμβουλος παραπόνων’, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των συναδέλφων. Πολλοί συνάδελφοι δεν μπορούν να μεταφέρουν τα παράπονά τους, ‘ο Σύμβουλος’ θα παίξει ακριβώς αυτόν το ρόλο.

Θέλω καθαρή εντολή και ως πρόεδρος και ως προς τους συναδέλφους μου συμβούλους του ψηφοδελτίου μας. Ήδη στο ψηφοδέλτιο έχουμε υποψήφιους από το προηγούμενο ΔΣ, επομένως διαθέτουμε και κάτι πολύ σημαντικό, την εμπειρία. Δε θέλω σε μια πιθανή εκλογή μου να είμαι ένας πρόεδρος μαριονέτα. Θέλω να με στηρίζουν τα δικά μας παιδιά» είπε χαρακτηριστικά.

Αφού παρουσίασε τους υποψήφιους συμβούλους του ψηφοδελτίου «Μαχόμενοι Δικηγόροι», που είναι οι:  Δημήτρης Μπατζιάκα, Γιώργος Χατζόγλου, Σοφία Ζεϊμπέκη, Παναγιώτης Δαβόρας, Θωμάς Παπαδόπουλος, Κώστας Τσιλιγκερίδης, Δημήτρης Λιάπης και Μιχάλης Χασιώτης, έκανε με γλαφυρότητα το πορτρέτο του καθένα, τονίζοντας άλλοτε την εμπειρία και άλλοτε τη νεανική παρουσία τους κάθε φορά και πέρασε στη συνέχεια σε εξίσου σημαντικούς στόχους με τους προαναφερθέντες, όπως η συνεργασία με άλλους φορείς και η συνέχιση της συνδρομής σε κοινωνικές ομάδες.

«Θέλουμε ν’ αλλάξουμε την εικόνα μας προς τα έξω, να μην είμαστε ένας κλειστός σύλλογος, αλλά ένας σύλλογος δυναμικός.

Το μήνυμα μας σήμερα είναι: 'Αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη μέρα για όλους τους δικηγόρους. Ούτε ένας δικηγόρος έξω από το επάγγελμα!’ γιατί ξέρετε ότι έφυγαν δικηγόροι, που δεν άντεξαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, ιδιαίτερα αυτές των υψηλών εισφορών» ολοκλήρωσε ο Φώτης Καραβασίλης.

Ακολούθησαν ερωτήσεις στις  οποίες  ο υποψήφιος πρόεδρος απάντησε.

Συντάκτης

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Ειδήσεις με Διάρκεια