Βέροια Ρεπορτάζ

Νίκος Χριστάνης: “Ο Σοσιαλισμός είναι επίκαιρος αναγκαίος και ρεαλιστικός”

Με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση η Τ.Ε. Ημαθίας  του ΚΚΕ πραγματοποίησε πολιτική εκδήλωση  σε μια κατάμεστη αίθουσα στον πολυχώρο «Ελιά» στη Βέροια, χθες, Δευτέρα 13 Νοεμβρίου.

Αρχικά έγινε προβολή video που παρουσίαζε γεγονότα από την προεπαναστατική  Ρωσία, από τις μέρες της σοσιαλιστικής επανάστασης, το ρόλο των εργατών και του Λένιν αλλά και εκείνων που λυσσαλέα την πολέμησαν, τα επιτεύγματα αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, τον πόλεμο που δέχτηκε αμέσως μετά την επικράτησή της από τα άλλα κράτη, το ελληνικό εκστρατευτικό σώμα που είχε σταλεί από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, μαζί με αντίστοιχα άλλων χωρών για να την καταστείλουν.

Επίσης παρουσίασε το ρόλο της Σοβιετικής Ένωσης στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο με τα 20 εκατομμύρια νεκρών, τον εκβιομηχανισμό της χώρας αλλά και τον τρόπο ζωής των Σοβιετικών πολιτών οι οποίοι είχαν λυμένα μια σειρά σημαντικά ζητήματα όπως αυτό της εργασίας, της υγείας, παιδείας, αδειών, διακοπών κλπ.

Τέλος γινόταν αναφορά σε αποφάσεις που πάρθηκαν από συνέδρια οι οποίες αδυνάτιζαν το χαρακτήρα της επανάστασης με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην ανατροπή της.

Το video έκλεισε με το πρωτοσέλιδο  του ριζοσπάστη την επομένη της ανατροπής με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «ΕΛΠΙΔΑ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ»

Στη συνέχεια η Γραμματέας της Τ.Ε. Ημαθίας του ΚΚΕ,   Μαίρη Παπαδοπούλου, έδωσε τον   λόγο στο μέλος της Κ.Ε Νίκο Χριστάνη.

Ο ομιλητής με μια μεστή ομιλία που συνέδεε το χθες με το σήμερα, αναφέρθηκε  σε διδάγματα που προκύπτουν από τη Μεγάλη Σοσιαλιστική Επανάσταση,  στο δίκιο των εργαζόμενων που παράγουν τον πλούτο  και την άγρια εκμετάλλευση που δέχονται από αυτούς που έχουν στην κατοχή τους τα μέσα παραγωγής.

Αναφέρθηκε επίσης στη σημερινή κατάσταση που βιώνει ο ελληνικός λαός και στο ρόλο που παίζουν τα αστικά κόμματα. Ενώ τόνισε στη συνέχεια  ότι κλειδί για την ανατροπή αυτής της κατάστασης είναι η συνειδητοποίηση  και η οργάνωση των εργατών και των εργαζομένων γενικότερα στους χώρους δουλειάς, για να καταλήξει:

«Το ΚΚΕ δίνει σκληρή μάχη από σήμερα για την κατάκτηση εκείνων των χαρακτηριστικών που θα του δώσουν τη δυνατότητα να δρα  ως  επαναστατική πρωτοπορία παντός καιρού. Η πάλη στις  σημερινές συνθήκες για την οριστική κατάργηση της ταξικής εκμεταλλευτικής κοινωνίας  και της οικοδόμησης σοσιαλιστικής κομμουνιστικής αποτελεί την πιο έμπρακτη απόδοση τιμής για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση»

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας