Βέροια Πολιτική

Απόλυτη ικανοποίηση στον απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος της 12ης Νοεμβρίου από την ΝΟΕ Ημαθίας

Δήμητρα Σμυρνή

Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας (ΑΕΔΔ) για την εκλογή επικεφαλής Νέου Πολιτικού Φορέα, Νομαρχιακή Επιτροπή Εμπιστοσύνης (ΝΟΕ) Ημαθίας, έδωσε συνέντευξη τύπου στον Πολυχώρο «Ελιά», στην οποία έγινε ο απολογισμός του εκλογικού αποτελέσματος της 12ης Νοεμβρίου, αλλά και φωτίστηκε περισσότερο το πολιτικό τοπίο μέσα στο οποίο θ’ αναλάβει δράση ο νέος πολιτικός φορέας, μετά το συνέδριο το οποίο θα καθορίσει τον τίτλο του αλλά και τους στόχους του.

Με παρόντες τον  Πρόεδρο της ΝΟΕ Ημαθίας και υπεύθυνο Δικτύου Εμπιστοσύνης της  Ημαθίας, Γιάννη Χασιώτη, αλλά και τους Κώστα Ασλάνογλου, Θωμά Λιόλιο, (ΠΑΣΟΚ – “Ποτάμι”),Τάσο Τασιόπουλο και Θοδωρή Παπακωνσταντίνου (Ανδρουλάκης – Γεννηματά), εκπροσώπους των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν τον νέο πολιτικό φορέα στη γέννησή του, η συνέντευξη τύπου ξεκίνησε με απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος, ο οποίος έδειξε την απόλυτη ικανοποίηση όλων των συμμετεχόντων.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Χασιώτης είπε: Η εκτίμησή μου ήταν πως θα ψηφίσουν 2.500 άτομα, πράγμα που έγινε, στέλνοντας το πολιτικό μήνυμα που θέλαμε. Σημαντικό ήταν ότι άνθρωποι, που αρκετά χρόνια είχα να τους δω, σηκώθηκαν από τις πολυθρόνες περιμένοντας στην ουρά για να ψηφίσουν.

Αυτό είναι το νέο κίνημα ανατροπής του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού. Οι 210.000 που συμμετείχαν έστειλαν ένα σαφές πολιτικό μήνυμα. Εδώ πρέπει να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές για τον πολύτιμο χρόνο που διέθεσαν, και την άψογη διαδικασία των εκλογών για την οποία δεν υπήρξε καμία ένσταση.

Τάσος Τασιόπουλος: Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν παράδειγμα και υπόδειγμα. Αποδείχθηκε από το ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως ένσταση. Είναι εντυπωσιακό ότι το ποσοστό μας σε συμμετοχή ήταν μεγαλύτερο από της ΝΔ σε ανάλογες διαδικασίες. Γιατί; Γιατί η σημερινή κυβέρνηση παράγει απελπισία. Πρέπει να θυμηθούμε την ενότητα του1974. Αν δεν πετύχουμε την ίδια ενότητα, θα αποτύχουμε.

Πρέπει να οδηγηθούμε στην ελπίδα. Άλλωστε η ελπίδα έφερε τον κόσμο στις κάλπες. Άλλαξαν πια τα διλήμματα, και εξαφανίστηκε το «μνημονιακοί – αντιμνημονιακοί».

Θοδωρής Κωνσταντινόπουλος: Η χθεσινή διαδικασία κατέδειξε την ανάγκη ενός κόσμου τσαλακωμένου, που θέλησε να εκφραστεί, επιζητώντας τη χαμένη του αξιοπρέπεια. Αυτές τις μέρες ζούμε στο ίδιο κλίμα με παλιά, γιατί οι ελπίδες είναι ανάλογες.

Η Φώφη Γεννηματά έχει ισχυρό προβάδισμα, της αναγνωρίστηκαν τα χαρίσματα. Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε σ αυτό που πραγματικά οραματιζόμαστε. Αλληλεγγύη και Ενότητα!

Θωμάς Λιόλιος: Η Επιτροπή δούλεψε υποδειγματικά στέλνοντας ένα βαθύ μήνυμα λειτουργίας της Δημοκρατίας. Το αποτέλεσμα έδειξε ότι στο «Ποτάμι» μπορούμε να είμαστε και στρατηγοί αλλά και στρατιώτες. Σημαντική η συμμετοχή!

Πρέπει να στρέψουμε τα πράγματα σε μια κατεύθυνση άλλη, με ιδέες και σκέψεις νέες. Είναι μια ευκαιρία, ώστε να ενισχυθεί η Δημοκρατία, στηρίζοντας την ελπίδα. Οι άνθρωποι έχουν την ανάγκη αυτής της ελπίδας.

Κώστας Ασλάνογλου: Είμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής, αν και την εκπροσωπούμε εμείς οι παλιοί αυτήν την εποχή. Η χώρα έχει την ανάγκη να αναδείξει δυνάμεις σοβαρότητας και ευθύνης,  που να αντιστέκονται στον εθνικολαϊκισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι Αριστερά.

Μιλάμε για την ίδρυση ενός νέου φορέα, που χθες έγινε η αρχή του. Οι διαδικασίες ήταν άψογες. Οδηγούμαστε σε μια νέα πραγματικότητα, σε μια αλλαγή σελίδας. Είμαστε ο ένας από τους δύο μεγάλους πόλους. Μένει από την ανταλλαγή απόψεων να δούμε ένα νέο κίνημα, χωρίς στρογγυλέματα και γωνίες. (…)

Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο χώρο μας. Όσοι όμως προκάλεσαν δεν έχουν καμιά θέση σε μας!

Στη συνέχεια υποβλήθηκαν από τους παριστάμενους δημοσιογράφους ερωτήσεις όπως:

– Θα υπάρξει ομοφωνία στους κόλπους ενός τέτοιου φορέα;

-Με πόσους ψηφοφόρους είναι η Επιτροπή ευχαριστημένη;

-Ποιοι δεν έχουν θέση στο νέο φορέα;

-Δεν υπάρχει  κακό προηγούμενο στο παρελθόν του ΠΑΣΟΚ;

-Ποιες είναι οι ασφαλιστικές δικλείδες απέναντι στο παρελθόν;

-Μπορούμε να μιλάμε για «κίνημα», μια λέξη τόσο βαριά, μέσα στις υπάρχουσες συνθήκες;

 Και δόθηκαν οι ανάλογες απαντήσεις:

-Πρέπει να είμαστε μέλη ενός καινούργιου φορέα για να υπάρξουν κι άλλες φωνές. Να έχουμε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας. Βέβαια το καινούργιο πάντα τρομάζει.

– Και το ποσοστό όσων συμμετείχαν ήταν ικανοποιητικό αλλά και, αν αυτό το ποσοστό μετατραπεί σε ψηφοφόρους εθνικών εκλογών, θα είναι το ίδιο ικανοποιητικό. Θα δείξει.

-Είναι σημαντικό το ότι επιστρέφουμε. Κοντά μας δεν έχουν θέση όσοι προκάλεσαν και τώρα και στο παρελθόν.

-Στην «εκκλησία» μπορούν να μπουν όλοι, στο ιερό κανείς!

– Ασφαλιστική δικλείδα αποτελεί η γνώση. Η γνώση μάς προστατεύει. Η γνώση του παρελθόντος ανθρώπων και καταστάσεων. Δεν είμαστε πλειοψηφία αλλά έχουμε μια ολοφάνερη δυναμική.

-Είμαστε η γενιά που κληροδότησε το παρελθόν του Μαρξισμού- Λενινισμού. Η έννοια του κινήματος έχει γοητευτικό χαρακτήρα. Είναι μια ευκαιρία να μπει σ’ όλες τις διαδικασίες. Θέλουμε να υπηρετήσουμε ένα κίνημα, όχι ένα κόμμα. Η ελπίδα είναι να διδαχτούμε από τα λάθη μας. Οραματιζόμαστε κάτι σύγχρονο, που να απαντά στη σημερινή πραγματικότητα. Θα είμαστε η γέφυρα για την επόμενη μέρα.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας