Βέροια Ρεπορτάζ

“Μονόγραμμα”: “Το 1ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ της Βέροιας είναι πια γεγονός!”

Το ερχόμενο Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017, το Οργανικό και Φωνητικό Σύνολο «Μονόγραμμα» διοργανώνει το 1ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ στη Βέροια, με τίτλο «Παράλληλες φωνές», φιλοδοξώντας αυτή η πρώτη προσπάθεια να μετατραπεί σε θεσμό.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα, με παρόντες το μαέστρο του «Μονογράμματος» Πέτρο Ρίστα και τη γραμματέα Ευγενία Πάσχου, η Πρόεδρος του Συνόλου Αλεξάνδρα Ανανιάδου είπε: «Το 1ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ της Βέροιας είναι πια γεγονός!»

Αναφερόμενη αρχικά στη δημιουργία του «Μονογράμματος» πριν έξι χρόνια και στην καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξή  του διεύθυνσή του από τον μαέστρο Πέτρο Ρίστα, πέρασε σε μια αποτίμηση της παρουσίας του Συνόλου στην πολιτιστική ζωή της πόλης λέγοντας: «Στα χρόνια αυτά η χορωδία μας μεγάλωσε, εξελίχθηκε και έγινε αποδεκτή από τον κόσμο της πόλης και όχι μόνο.»

Ανατρέχοντας σε εκδηλώσεις των έξι προηγούμενων χρόνων  πέρασε στην απόφαση του Συνόλου να διοργανώσει το 1ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ στη Βέροια με συμμετοχές εφτά χορωδιών. Συμμετέχουν  οι χορωδίες της Βέροιας «Μονόγραμμα», «Μουσική Πολυφωνία», Χορωδία «Εμμέλεια» του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, «Ηχώ Βερόης» και η χορωδία Π.Σ Κασσάνδρας, Μικτή Χορωδία Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου και Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Συμβολ/κού Συλλόγου Εφετείου Θεσ/νίκης.

Ευχαριστώντας το Δήμο Βέροιας για την οικονομική βοήθεια που παρέχει στη διοργάνωση και την ΚΕΠΑ για τη διάθεση της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, όπου θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ, αναφέρθηκε στους χορηγούς της εκδήλωσης ευχαριστώντας τους επίσης.

Ο μαέστρος του «Μονογράμματος» Πέτρος Ρίστας πρόσθεσε για το Φεστιβάλ:

«Το φεστιβάλ είναι πρωτοποριακό. Συμμετέχουν χορωδίες ποιότητας και διεθνούς φήμης. Καλέσαμε μαζί με το «Μονόγραμμα» και άλλες τρεις χορωδίες της πόλης.

Το χορωδιακό τραγούδι που έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα προσφέρει σήμερα σ’ όσους συμμετέχουν πολλά, και πέρα από τον εκπαιδευτικό και μορφωτικό του χαρακτήρα, έχει και αγχολυτικό αντίκρισμα.

Δεν υπάρχει κάποια θεματική ενότητα. Προσπαθούμε να αγκαλιάσουμε συνθέτες τόσο της ελληνικής μουσικής, όσο και της κλασσικής και λόγιας. Οι χορωδίες θα είναι μικτές, τετράφωνες και δίφωνες.»

far

 

banner-article

Ροη ειδήσεων