Πολιτισμός

“KARLINE MARION. Η διάσημη μπαλλαρίνα που αγωνίζεται για το δικαίωμα στη μητρότητα…” γράφει ο Αστέρης Γκέκας

KARLINE MARION. H διάσημη μπαλλαρίνα που αγωνίζεται για το δικαίωμα στην μητρότητα… και των χορευτριών του Κλασσικού Χορού.

Οπως διαβάζουμε στα παρακάτω έντυπα: Liberation, 16/10/2017,Le Parisien 9/10/,Madame figaro,10/10,la coriere 17/10/2017,giornalle de la danza και άλλα πάμπολλα έντυπα, η καλλιτεχνική κοινότητα και ιδιαίτερα ο μπαλλετικός κόσμος ειναι εντυπωσιασμένοι καθώς ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μπαλλέτου της Όπερας της Λυών Giorgos Lukos εγκαλείται σε δημόσια δίκη την Πέμπτη 9/11/2017 στο Δικαστήριο της Λυών, να απαντήσει γιατι δεν ανανέωσε το συμβολαιό της, επειδή ηταν έγκυος,  όπως αναφέρει στην αναφορά της,  που έγινε δεκτή απο τον γενικο εισαγγελέα της Λυών. Η συμπαράσταση που δέχεται είναι μοναδική απο ολους,  όσους πιστεύουν στην αξιοπρέπεια των χορευτριών και στο δικαίωμά τους να γίνουν κι αυτές μητέρες.

Εντύπωση μου έκανε πως αυτή η πρίμα Μπαλλαρίνα της όπερας της Λυών, που την είδαμε τον Νοέμβρη 2012 σολίστα στο One of a kind του Γιούρια Γκίλιαν, σε λιγους μήνες δεν ανανέωσε ο μάνατζερ της όπερας το συμβολαιό της…. αν ομως ανατρέξουμε παλια στο αφιερωμα τουMaurice Bejar στο Ηρώδειο για τον Μάνο Χατζηδάκη,  είχε χορέψει το τραγούδι “Μανούλα μου”του Ιάκωβου Καμπανέλλη, χωρίς να υποψιάζεται οτι Μανούλα κι αυτή θα αγωνίζεται για το δικαίωμά της στην μητρότητα… Η ζωή εχει το δικότης όμορφο δρόμο, καθώς και μητερα δυο αγοριών εγινε και η καριέρα της ειναι αξιοθαύμαστη. (Μπορείτε να δείτε Karline Marion  για ολες τις πληροφορίες.)

Ευχομαι να βρεθεί ενας ΑΖΤΑΚ, δικαστής του κύκλου με την κιμωλία, στο θεατρικό εργο του Μπρέχτ, και στην Λυών.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας