Βέροια Σχόλια

Γιατί όχι στο Χώρο Τεχνών το 1ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ Βέροιας;

Το ερχόμενο Σάββατο, 11 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το 1ο Πανελλήνιο  Χορωδιακό Φεστιβάλ Βέροιας στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Οργανικό Φωνητικό Σύνολο «Μονόγραμμα», που  συνέδεσε το όνομά του με την ποιότητα, καλλιεργώντας και γι αυτήν την εκδήλωση τις καλύτερες προσδοκίες.

Αν πάρουμε υπόψη μας ότι από τη μεριά των χορωδιών της πόλης συμμετέχουν οι χορωδίες «Μουσική Πολυφωνία», «Εμμέλεια» του Μουσικού Σχολείου Βέροιας και «Ηχώ Βερόης», χορωδίες που έχουν δώσει μέχρι τώρα δυνατά δείγματα γραφής, δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί σε τόσα πολλά και πολυπρόσωπα σύνολα δεν διατέθηκε ο Χώρος Τεχνών, που θα αγκάλιαζε την εκδήλωση σαφώς καλύτερα, μιας και συμμετέχουν και άλλες  τρεις χορωδίες από άλλες πόλεις.

Και το θέμα δεν είναι μόνο λειτουργικό για τους συμμετέχοντες, αλλά και για το κοινό, το οποίο θα ήθελε να παρακολουθήσει το Φεστιβάλ, και το οποίο βέβαια δεν είναι δυνατόν να το χωρέσει η Στέγη. Ήδη, όταν μια από τις χορωδίες της πόλης εμφανίζεται, η Στέγη γεμίζει ασφυκτικά. Τι θα συμβεί με το Φεστιβάλ, το οποίο φιλοξενεί εφτά χορωδίες;

Μήπως πρέπει να επανεξεταστεί άμεσα το θέμα και μιας τέτοιας διάστασης εκδήλωση να πραγματοποιηθεί στο Χώρο Τεχνών, ώστε να έχουν τη δυνατότητα αφενός να την παρακολουθήσουν περισσότεροι συμπολίτες μας και αφετέρου να αναδειχθεί στο μέγιστο αυτό το καλλιτεχνικό γεγονός;

far

Σχετικά με το 1ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ της Βέροιας μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας