Εκδηλώσεις Νάουσα

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νάουσας συμμετέχει στην κινητοποίηση για το Νοσοκομείο της Νάουσας

ΕΝΩΣΗ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΓΟΝΕΩΝ  ΚΑΙ  ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  ΝΑΟΥΣΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

  Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νάουσας συμμετέχει στην κινητοποίηση της Τετάρτης 8/11/2017 για το Νοσοκομείο της Νάουσας, όπως ανελλιπώς και με συνέπεια έδινε το παρόν σε κάθε σχετική κινητοποίηση.

Δρώντας στο χώρο της παιδείας βλέπουμε καθημερινά εδώ και χρόνια τον στραγγαλισμό των δικαιωμάτων των παιδιών μας σε μόρφωση, υγεία, ψυχαγωγία. Βλέπουμε τις άδειες τσέπες μας.

Οι συνθήκες που μεγαλώνουν τα παιδιά μας μοιάζουν όλο και περισσότερο με εκείνες των πατεράδων μας.

Είμαστε στα 2017 και οι επιδημίες πότε της γρίπης και πότε της ιλαράς είναι ορατός κίνδυνος.

  Η εξασφάλιση της Υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών, δεν μπορεί να είναι ατομική υπόθεση τους, αλλά υποχρέωση της πολιτείας!

  • Όχι στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Νάουσας σε Κέντρο Υγείας – Θέλουμε τις οκτώ κλινικές σε λειτουργία – Θέλουμε αξονικό τομογράφο, όχι με δανεισμό αλλά με γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από το κράτος. Κάλυψη όλων των κενών θέσεων, πλήρης απασχόληση με πλήρη δικαιώματα.

Διεκδικούμε ταυτόχρονα:

  • Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και προληπτικό έλεγχο για τους ανασφάλιστους, άνεργους γονείς και τις οικογένειες τους. Δωρεάν και πλήρη εμβολιασμό και ιατρικό έλεγχο όλων των μαθητών, μέσω κρατικών δομών και κινητών μονάδων υγείας, με ευθύνη των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας, ανεξάρτητα από τον φορέα ασφάλισης του γονέα.
  • Άμεσο σχεδιασμό για τη δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας στα πλαίσια του ΕΣΥ που θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για την παρακολούθηση της σωστής ανάπτυξης και της υγείας  όλων των μαθητών, την πρόληψη, την δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική περίθαλψη.
  • Να στελεχωθούν οι μονάδες του ΠΕΔΥ με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και με πλήρη δικαιώματα.
  • Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας.

Νάουσα 1/11/2017

Το Διοικητικό Συμβούλιο

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας