Βέροια Πολιτισμός

Οι πρώτες παραστάσεις του VERIApuppet εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους

Απόγευμα στην πλατεία Ωρολογίου και τα δύο λεωφορεία του teatro mobile, του κινητού θεάτρου, είναι σταθμευμένα, υποσχόμενα στους μικρούς θεατές τους ένα ταξίδι στον κόσμο του κουκλοθέατρου, γεμάτο φαντασία και πρωτοτυπία.

Με παραστάσεις το πρωί για τα σχολεία και το απόγευμα για μικρούς και μεγάλους, σήμερα το teatro mobile  ξεκίνησε την πρώτη του μέρα με επιτυχία.

Το πρωί επισκέφθηκαν τα καμιόνια του σχολεία και το απόγευμα ήδη η πρώτη παράσταση ήταν γεμάτη, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Οι παραστάσεις βασίζονται στην τεχνική των δακτύλων, με τη βοήθεια και τη χρήση κούκλας, που μετατρέπεται σε τέχνη, αναπαράγοντας γεγονότα και καταστάσεις και εντυπωσιάζοντας με την ευρηματικότητα και τη δεξιοτεχνία, οδηγώντας σε κόσμους μαγικούς.

Η πρώτη παράσταση, η “Manoviva” (ζωντανό χέρι), τελειώνει και οι μικροί θεατές βγαίνουν ενθουσιασμένοι, με περισσότερο ακόμη ενθουσιασμένους τους γονείς τους.

Η Γλυκερία Μπουσμπούκη, συνοδεύοντας το μικρό της γιο, λέει: «Είναι κάτι πρωτόγνωρο και άκρως ποιητικό, καθώς το σκοτάδι παίζει με το φως κι έχεις την αίσθηση της γέννησης από το μηδέν, με τα δάχτυλα να πρωταγωνιστούν και να πλάθουν έναν αλλιώτικο κόσμο».

Η δεύτερη παράσταση, “Antipodi” (Αντίποδες),που πρόλαβε να παρακολουθήσει η Φαρέτρα, είναι εντυπωσιακή από πολλές απόψεις.

Κι εδώ οι καλλιτέχνες με τη γλώσσα του σώματος σπάζουν τα σύνορα και ενώνουν τους λαούς, εστιάζοντας και πάλι στην τέχνη των δαχτύλων και τη γοητεία της κούκλας που υποδηλώνει διάφορες εκφάνσεις της ζωής, αλλά η παράσταση είναι εντυπωσιακή και εξαιτίας του τρόπου που αντιδρούν οι μικροί θεατές, καθώς υποβάλλονται από το θέαμα, που μπορεί να μην το καταλαβαίνουν απόλυτα, με τη σιωπή τους όμως εκφράζουν το θαυμασμό τους και την ευχάριστη έκπληξη γι αυτό που βλέπουν.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του teatro mobile, ο Χουάνχο, θεωρεί τα Ελληνόπουλα ενθουσιώδεις θεατές του κινητού θεάτρου και πιστεύει πως η επαφή με το ποιοτικό θέαμα από τα πρώτα παιδικά χρόνια δημιουργεί αργότερα και θεατές με υψηλή αισθητική.

Το teatro mobile, ενταγμένο στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου που οργάνωσε η ΚΕΠΑ, θα δίνει παραστάσεις μέχρι και το Σάββατο 4 Νοεμβρίου και έχει για αμέσως επόμενο σταθμό του τη Βραζιλία.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας