Βέροια Ρεπορτάζ

Δρόμος Συκιάς – Παλατιτσίων. Υψηλοί τόνοι στο Δημοτικό Συμβούλιο για πειθαρχικές διώξεις συμβούλων

Μετά την ολοκλήρωση του δρόμου Συκιάς-Παλατιτσίων, οι κακές καιρικές συνθήκες, που οδήγησαν σε αποκατάσταση της ζημιάς σε κάποιο σημείο του, οδήγησαν και σε δεύτερη αποκατάσταση σε άλλο σημείο, με εντολή της Δημοτικής Αρχής στον ανάδοχο εργολάβο.

Η Υπηρεσία Ελέγχου θεώρησε μη νόμιμη αυτήν τη δεύτερη αποκατάσταση, με αποτέλεσμα να διώκονται δημοτικοί σύμβουλοι, που πήραν την απόφαση για την αποκατάσταση.

Με αφορμή τα παραπάνω ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης είπε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

«Θέματα όπως το συγκεκριμένο είναι τεχνικά θέματα, κινούνται μόνο από την υπηρεσία και δεν χρειάζεται καμιά παρέμβαση από αιρετό. Όταν ήρθε η παραγγελία για ποινική διερεύνηση έγινε ό,τι προβλέπει ο νόμος κι όχι ΕΔΕ. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην υπηρεσία. Θα φανεί και στη συνέχεια, ακόμη κι αν η υπόθεση φτάσει στο ακροατήριο. Το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ζητά να παραπεμφθεί και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση που νομιμοποίησε τις αποφάσεις του Δήμου Βέροιας.»

Το θέμα της δίωξης, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και ένταση που εκφράστηκε με υψηλούς τόνους.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Μπέκης είπε: «Κλήθηκα για βαρύ πειθαρχικό παράπτωμα, όπως και άλλοι. Πορευόμαστε με καλή θέληση και πίστη για να βοηθήσουμε το Δήμο, αλλά οι μηνύσεις κλόνισαν αυτήν την καλή πίστη.»

Ο Αντώνης Μαρκούλης: «Γιατί διώκονται δημοτικοί σύμβουλοι; Γιατί δεν τηρήθηκαν οι κανόνες, ώστε να είναι καλυμμένοι απέναντι στον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης. Ο Δήμαρχος πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του.»

Ο Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου: «Πρέπει να υπάρξουν άλλες διαδικασίες. Ή πρέπει να αρνηθεί να συμμετάσχει κανείς στις διαδικασίες, ή να μπορεί να ελέγξει τα υλικά. Είναι ο μόνος τρόπος άμυνας. Δυστυχώς μπάζουν οι νόμοι.»

Ο Γιώργος Κάκαρης: «Παρόλο που ο Δήμαρχος είπε ότι είναι τεχνικό θέμα, υπάρχει θέμα ευθύνης για μας. Χωρίς να έχουμε τις ανάλογες γνώσεις, πρέπει να γνωρίζουμε το νομοθετικό πλαίσιο. Είμαστε ανυπεράσπιστοι απέναντι στους νόμους.»

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών ΄Εργων Άρης Λαζαρίδης τοποθετήθηκε λέγοντας: «Κατηγορούμαι ότι σέρνω το ΔΣ στα δικαστήρια. Όμως όλα έγιναν σωστά. Είμαστε σίγουροι γι αυτό. Όλοι οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας είχαν την άμεση εποπτεία και την εμπιστοσύνη μου.»

«Δεν είμαστε κατηγορούμενοι, αφού δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον μας. Καλώς κάναμε και το ΔΣ κι εγώ που ψηφίσαμε. Δε δέχομαι να με θεωρούν ένοχο για παράβαση καθήκοντος» αντέδρασε ο Αντιδήμαρχος Θεόφιλος Κορωνάς,

για να συμπληρώσει ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος «Η Νομική Υπηρεσία υποστηρίζει ότι τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.»

Και ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος πρόσθεσε κλείνοντας το θέμα: «Είναι πολύ εύκολο να κρύβονται κάποιοι πίσω από λευκές ψήφους και πολλές φορές να φεύγουν σχεδόν αμέσως από τη συνεδρίαση!»

far

banner-article

Ροη ειδήσεων