Εργασία Τοπικά

Καταγγελία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας – Πέλλας

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών έξω από το κατάστημα «Market In» στα Γιάννενα που απαιτούσαν την επαναπρόσληψη των εργαζομένων της «Καρυπίδης». Οι αστυνομικές δυνάμεις δε δίστασαν μάλιστα να ρίξουν χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και να προχωρήσουν σε τρεις συλλήψεις συνδικαλιστών.

Και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, όταν οι αόριστες υποσχέσεις και τα νομοθετικά τερτίπια δεν αρκούν για να εφησυχάσουν και να στείλουν τους εργαζόμενους στα σπίτια τους, δε διστάζει να διαθέσει  τον κατασταλτικό μηχανισμό (ΜΑΤ) στην υπηρεσία των εργοδοτών απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στην Καρυπίδη είναι σχεδόν 2 χρόνια απλήρωτοι, βιώνουν τεράστιες δυσκολίες επιβίωσης, έχει παιχτεί παιχνίδι στην πλάτη τους για να πεταχτούν χωρίς δουλειά στο δρόμο και η κυβέρνηση μονίμως νίπτει τας χείρας της ή στέλνει ΜΑΤ για να τρομοκρατήσει τους αγώνες των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι ούτε εμπόρευμα, ούτε ταμπέλες για να αλλάζουν σύμφωνα με τις ορέξεις και τα παιχνίδια των εργοδοτών. Να εφαρμοστεί επιτέλους το ΠΔ 178/02 που αφορά τη διαδικασία διαδοχής για όλους τους εργαζόμενους της Καρυπίδης.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μη φοβηθούν, να μη χάσουν το κουράγιο τους, πιο μαχητικά και μαζικά να συσπειρωθούν στα ταξικά τους σωματεία, να δυναμώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Να δώσουν ξεκάθαρα το μήνυμα σε κυβέρνηση, σε παλιούς και νέους εργοδότες ότι δεν αφήνουν τις θέσεις εργασίας τους και τα δεδουλευμένα.

Καλούμε το λαό της περιοχής να στηρίξει τον αγώνα τους.

27/10/2017

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

banner-article

Ροη ειδήσεων