Παιδεία Τοπικά

Ο Γιώργος Ουρσουζίδης συγχαίρει το Υπουργείο Παιδείας για το μάθημα της Κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία

          

 Δελτίο Τύπου

       Συγχαρητήρια στο Υπουργείο της Παιδείας/Θρησκευμάτων και στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων –  επιτέλους το μάθημα της Κυκλοφοριακής αγωγής των παιδιών μας, πολύτιμο εφόδιο για το υπόλοιπο της ζωής τους. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Η «Ανάπτυξη εθνικού προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας» ήταν ο κοινός τόπος όλων των φορέων που ασχολούνται με το πολύ σοβαρό ζήτημα της Οδικής Ασφάλειας και φυσικά η επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων είχε υιοθετήσει ως πρώτη προτεραιότητα.

Η θέση της επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, όπως ακριβώς διατυπώθηκε στην έκθεση της προηγούμενης συνόδου της Βουλής και έτυχε της έγκρισης των μελλών της, αλλά και των εισηγητών που προσήλθαν στην επιτροπή, συνοψίζεται:

       «Μια συνετή προσέγγιση, πρέπει, από την μια, να υιοθετήσει ένα μοντέλο που να δίνει έμφαση στην πρόληψη και την εκπαίδευση από μικρές ηλικίες, και από την άλλη, να εξορθολογήσει, σύμφωνα με τις δυνατότητες των πολιτών, τα πρόστιμα που επιβάλλει – εκτός εκείνων που χαρακτηρίσαμε ως εγκλήματα».

         Κατά συνέπεια, ως πρόεδρος  της επιτροπής, δεν θα μπορούσα παρά να εκφράσω την ικανοποίησή μου – και πιστεύω και των λοιπών συναδέλφων –  για την εξέλιξη αυτή.

Με ικανοποίηση και αισιοδοξία χαιρετίζουμε την απόφαση των υπουργείων να αναπτυχθεί η παραπάνω δράση σε όλα τα σχολεία της χώρας, ώστε οι μαθητές μας να εφοδιαστούν με τις απαραίτητες γνώσεις που θα τους φανούν πολύτιμες στο υπόλοιπο της ζωής τους.

Είναι περιττό να τονίσουμε ξανά τις τραγικές επιπτώσεις της κατάστασης που βιώνει η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες – κοινωνικές και οικονομικές – λόγω της αιμορραγίας στην άσφαλτο

 

Βέροια 29/10/2017                                 Ουρσουζίδης Ν. Γιώργος

Βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ

( Πρόεδρος  Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας  της  Βουλής των Ελλήνων)

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας