Οικονομία Πολιτική

“Οργάνωση κι αγώνας ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων των λαϊκών νοικοκυριών”

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) Βέροιας

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Ανάμεσα στα 95 προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης είναι και αυτό για την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα αφορούν και στην πρώτη κατοικία, θα γίνονται τρείς φορές την εβδομάδα (αντί μίας που ίσχυε μέχρι τώρα) και θα δίνεται η δυνατότητα στους τραπεζικούς ομίλους να εκχωρούν τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια σε εταιρείες- κοράκια προκειμένου να προχωρούν άμεσα σε εκποίηση περιουσιών, μαζί με τους τραπεζίτες!

Η κυβέρνηση περιορίζει δραματικά, οποιαδήποτε προστασία υπήρχε στην πρώτη κατοικία, αφήνοντας τις κατασχέσεις και πλειστηριασμούς των λαϊκών κατοικιών να συνεχίζονται.

Πρόκειται βέβαια για διατάξεις, στις οποίες δεν μπορούσε ούτως ή άλλως να ενταχθεί ένας δημόσιος υπάλληλος, λόγω των εισοδηματικών ορίων και περιορισμών που έθεταν. Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί έχουν δει τα τελευταία χρόνια το εισόδημά τους να μειώνεται δραματικά (μέχρι και 6 μισθούς το χρόνο) και να αδυνατούν να ανταποκριθούν στα δάνεια που σύναψαν πριν ξεκινήσουν τα διαδοχικά τσεκούρια στο μισθό.

Τόσα χρόνια δουλειάς και αγώνα για να μπορέσουν να αγοράσουν ένα σπίτι χιλιάδες εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι, δεν πρέπει τώρα να αφήσουμε να γίνουν βορά στις ορέξεις των τραπεζιτών.

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ συγκρότησε Επιτροπή για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς όπου κάθε σωματείο, εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος μπορεί να απευθυνθεί για την παροχή συμβουλών που είναι απαραίτητες, κύρια όμως για την οργάνωση της πάλης και το συντονισμό.
Το τηλέφωνο καθημερινής επικοινωνίας είναι: 2310-233134

ΒΕΡΟΙΑ 25-10-17

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας