Βέροια Ταξίδια

Δράσεις Αντιδημαρχίας Τουρισμού Δήμου Βέροιας

Δελτίο Τύπου

Η Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Βέροιας σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Ισραήλ και τον Τουριστικό Οργανισμό Θεσσαλονίκης, είχε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει και να ξεναγήσει, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017, τον Ισραηλινό Δημοσιογράφο περιοδικών και εφημερίδων Τουρισμού τα οποία απευθύνονται στην αγορά του Ισραήλ και την εβραϊκή διασπορά κ.Jacob Maor.

Ο κ. Maor επισκέφτηκε την Εβραϊκή Συναγωγή, τα Εβραϊκά Μνήματα, την Παλιά Μητρόπολη, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, βυζαντινούς ναούς και τους Βασιλικούς Τάφους των Αιγών. Κατά την παραμονή του στη Βέροια, επισκέφτηκε επίσης το Δημαρχείο όπου του παραδόθηκε από τον κ. Λυκοστράτη προωθητικό υλικό. Σε αυτό το σημείο ο κ. Λυκοστράτης θα ήθελε να ευχαριστήσει την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας και τον κ. Ρούλη Μπακόλα, υπεύθυνο της Εβραϊκής Συναγωγής Βέροιας για τη συνεργασία και άψογη φιλοξενία του επισκέπτη μας.

Επίσης, κατά την επίσκεψη των αποστολών από τις αδελφοποιημένες πόλεις του εξωτερικού στο πλαίσιο του εορτασμού για την απελευθέρωση της Βέροιας, συμφωνήθηκε με το Δήμο Πούσκιν της Αγίας Πετρούπολης η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, μεταξύ άλλων, πάνω σε θέματα τουρισμού και η άμεση ενεργοποίηση του για την υλοποίηση των δράσεων.

Επιπλέον, ο Δήμος Βέροιας συμμετείχε με δικό του χώρο στην εκδήλωση Imathia Quality (IQ) που έλαβε χώρα στη Αθήνα το τριήμερο 13-15 Οκτωβρίου. Σε μια πρωτοπόρα και καλά οργανωμένη εκδήλωση των τοπικών φορέων της Ημαθίας, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Βασίλης Λυκοστράτης, είχε την ευκαιρία, τη δεύτερη μέρα της εκδήλωσης, να παρουσιάσει στο κοινό και στους καλεσμένους τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Βέροιας ενώ τα στελέχη του Δήμου διένειμαν έντυπα φυλλάδια και παρείχαν πληροφορίες στους επισκέπτες.

Τέλος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Βέροιας θα συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Θεσσαλονίκης «Philoxenia» που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 10-12 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Στα πλαίσια αυτά, προσκαλεί τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό να παρευρεθούν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 24 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 για να συζητηθούν οι καλύτεροι τρόποι συνεργασίας και παρουσίασης του Δήμου και των επιχειρήσεων του τουρισμού.

Βέροια, 20-10-2017

banner-article

Ροη ειδήσεων