Βιβλιοπαρουσίαση. Αλέξανδρου Ακριτίδη "Της ζήσης χαρμολύπες", στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Βέροιας

Ο συγγραφέας και πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης, Αλέξανδρος Ακριτίδης και οι Εκδόσεις Ινφογνώμων σας προσκαλούν στην παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων «Της ζήσης χαρμολύπες» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017  στις 7:00 μ.μ. στη αίθουσα της  «Θεανώ Ζωγιοπούλου»

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Ελισάβετ Τάρη, Σχολική Σύμβουλος - Συγγραφέας
Ευαγγελία Παπανίκου, Συγγραφέας

Αποσπάσματα θα διαβάσει η Βούλα Κοτσάλου

Η παρουσία σας θα μας τιμούσε ιδιαίτερα.

Δημοτική βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου», Θ. Ζωγιοπούλου 5, 3ος όροφος  τηλ. 2331024879.

Βιογραφικό Αλέξανδρου Ακριτίδη

Ο Αλέξανδρος Ακριτίδης γεννήθηκε το 1975 στην Καλαμάτα, μεγάλωσε στη Μελίκη Ημαθίας, ενώ έχει και ρίζες από τα Πλατανάκια Σερρών. Είναι στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ε.Α.Π. και δημιουργός της ιστοσελίδας www.apostaktirio.gr, που έχει ως αποστολή τη διάδοση της Λογοτεχνίας και των Τεχνών γενικότερα. Διετέλεσε Πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου Μελίκης και Περιχώρων την διετία 2012-2014, ενώ στις Δημοτικές εκλογές του 2014, εξελέγη Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης Ημαθίας, όπου ζει με τη σύζυγό του και τα δυο του παιδιά.
Τα πρώτα του βιβλία, η ποιητική συλλογή «Λέξεις που ψάχνουν για φτερά» (2005) και  η συλλογή διηγημάτων «Αλαργινή ηχώ» (2007), εκδόθηκαν από τις Εκδόσεις Α. Αλτιντζής. Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα, «Η πυξίδα των ονείρων» (2011) και «Χίλιοι τρόποι να πεθάνεις» (2014), από τις Εκδόσεις Ιβίσκος. Η συλλογή διηγημάτων «Της ζήσης χαρμολύπες» εκδόθηκε το 2016 από τις Εκδόσεις Ινφογνώμων.

Τα διηγήματά του «Το ματωμένο βουνό» και «Ο θησαυρός» ανέβηκαν ως θεατρικά έργα από το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Κορδελιού Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες «ΑΚΤΙΣ ΟΝΕΙΡΟΥ» 2015 και 2017.

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 19121 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Ειδήσεις με Διάρκεια