Εκδηλώσεις Πολιτισμός

Εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια του Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Οκτωβρίου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης για τον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας, εθελοντικής προσφοράς και δημιουργικού έργου στα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς διοργανώνεται ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον ΒΑΓΓΕΛΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ για την εικοσαετή προσφορά του στην Παιδική και Νεανική Λογοτεχνία,

Αναλυτικά:

❖ Έναρξη αφιερώματος στον Βαγγέλη Ηλιόπουλο με Διήμερο εκδηλώσεων, στις 7 και 8 Οκτωβρίου 2017. ❖ Έκθεση Εικονογράφησης, με έργα τέχνης των εικονογράφων των βιβλίων του συγγραφέως, από την προσωπική του συλλογή, Οκτώβριο 2017 – Μάιο 2018

❖ Έκθεση Αφίσας με τα βιβλία του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, Οκτώβριο 2017 – Μάιο 2018 ❖ Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Καλλιέργειας της Ενσυναίσθησης. «…έγινα εσύ κι έγινες εγώ…» Οκτώβριο 2017 – Μάιος 2018

Κάνετε κλικ για μεγέθυνση

Το Διήμερο Εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει:
Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 (10.30 – 15.00)

❖ Εγκαίνια των Εκθέσεων Εικονογράφησης και Αφίσας

❖ Τελετή Βράβευσης του Βαγγέλη Ηλιόπουλου για την προσφορά του

❖ Δεξίωση μικρής κλίμακας

 

❖ Βιωματικό Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Καλλιέργειας της Ενσυναίσθησης. «…έγινα εσύ κι έγινες εγώ…»συμμετοχή δωρεάν ΜΟΝΟ με κράτηση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. Δηλώσεις συμμετοχής στο paidikomouseio@gmail.com  (ονοματεπώνυμο, email, τηλέφωνο, σχολική μονάδα). Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 (11.00 – 13.00)

❖ Βιωματικό εργαστήρι για γονείς και παιδιά στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Καλλιέργειας της Ενσυναίσθησης. «…έγινα εσύ κι έγινες εγώ…» συμμετοχή ΜΟΝΟ με κράτηση. Συμμετέχει και το «Θέατρο του Βορρά» με σκηνές από την Θεατρική παράσταση «Ο Βιβλιοπόντικας». Ο λιχούδης για βιβλία ποντικός μας υπενθυμίζει ότι “ο θησαυρός είναι βιβλία – τα βιβλία είναι θησαυρός”. Συμμετοχή δωρεάν ΜΟΝΟ με κράτηση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων.

Δηλώσεις συμμετοχής στο paidikomouseio@gmail.com

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης , ( Γρ. Λαμπράκη & Κλεάνθους 57.Ανω Τούμπα Θεσσαλονίκης, τηλ:2310913047)

Οι Εκθέσεις θα παραμείνουν ανοιχτές σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και θα μπορούν να τις επισκεφτούν σχολεία δηλώνοντας συμμετοχή στο κατάλληλα σχεδιασμένο.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Καλλιέργειας της Ενσυναίσθησης.
Οκτώβριο 2017 – Μάιος 2018 «…έγινα εσύ κι έγινες εγώ…»

 

Μια περιδιάβαση στην έκθεση έργων σπουδαίων εικονογράφων, από τις εικονογραφήσεις βιβλίων του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, θα μας οδηγήσει στην ανακάλυψη των κρυμμένων εργαλείων της λογοτεχνίας για την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης. Κάθε επισκέπτης – αναγνώστης θα βάλει τον εαυτό του στη θέση του άλλου, θα δει με τα μάτια του, θα ακούσει με τα αυτιά του, θα κατανοήσει τη συμπεριφορά του, θα σκεφτεί τι θα έκανε στη θέση του. Τότε μόνο θα αναγνωρίσει τη θέση του άλλου , τα συναισθήματα, τις σκέψεις και την κατάστασή του, ενισχύοντας την επικοινωνία και την κατανόηση. Έτσι θα αναπτυχθούν ο αμοιβαίος σεβασμός και η εμπιστοσύνη και θα καταπολεμηθούν η βία, οι διακρίσεις, ο ρατσισμός και ο εκφοβισμός. Γιατί ο άλλος δεν είναι ξένος. Ο άλλος μπορεί να είμαι εγώ.

Πληροφορίες:

Δεχόμαστε καθημερινά επισκέψεις σχολείων 9.00 –10.30 & 11.00 – 12.30 (κατόπιν συνεννοήσεως). Τηλ. για πληροφορίες και ραντεβού: 2310913047 (9.00-14.00) τα εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών Μέγιστος αριθμός παιδιών/εκπ. πρόγραμμα: 50 συνολικά μαθητές (2 τάξεις) Διάρκεια Εκπ. Προγράμματος: 90’ (μιάμιση ώρα)

Εικαστική παρέμβαση: Κωνσταντίνα Καπανίδου, Επιμέλεια εκθέσεων : Αλεξάνδρα Δέλλιου Εκπαιδευτικός – Μουσειολόγος

Στην έκθεση φιλοξενούνται έργα των: Νικόλα Ανδρικόπουλου – Έφης Βάγκνερ – Κάτιας Βαρβάκη – Λήδας Βαρβαρούση – Σάντρας Ελευθερίου – Κωνσταντίνας Καπανίδου – Έλλης Κελεμένδρη – Κέλλυ Κόβο – Fantzeska Kozanti – Έφης Λαδά – Carla Manea – Διατσέντας Παρίση – Ίριδας Σαμαρτζή – Ντανιέλλας Σταματιάδη – Μαρίνας Στελλάτου – Εύης Τσακνιά – Chiara Fedele

σποτακι 1

σποτακι 2

Το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης προσπαθεί καθημερινά να προσφέρει όλο και περισσότερα ερεθίσματα και κίνητρα στα παιδιά της πόλης μας για μάθηση και δημιουργικότητα, ώστε να αναδείξουμε την αξία της συνεργασίας και του εθελοντισμού.

banner-article

Ροη ειδήσεων