Σχόλια

Η “Χαρά”

 

Σάββατο απόγευμα 16 Σεπτεμβρίου 2017 δύο νέα παιδιά, ο Βαγγέλης  Τσιμούρας και η Ανδρομάχη Μουρατίδου, στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων στη Βέροια, ξεκίνησαν την καινούρια τους ζωή. Πλήθος κόσμου, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, είχε γεμίσει από νωρίς την αυλή του ναού.

Ο Βαγγέλης, “ωραίος” μέσα στο γαμπριάτικο κουστούμι του, και η Μάχη, λαμπερή και φανερά συγκινημένη, πέρασαν την είσοδο του ναού για να αρχίσει το μυστήριο, συνοδευόμενοι, από δύο επίσης νέα παιδιά, τους κουμπάρους  τους Γιώργο Λελεκάκη και Σοφία Καματάκη.

Η χαρά έδινε τη θέση της στη συγκίνηση και η εναλλαγή των συναισθημάτων που καθρεφτίζονταν στα πρόσωπα των γονιών τους , άγγιξε όλους μας.

Αίσθηση προκάλεσε, στο τέλος του μυστηρίου, η αναφορά του ιερέα στο όνομα της νύφης. Ανδρομάχη δεν είναι, στην οικογένεια, να αντιμάχεσαι τον άντρα αλλά να πολεμάς σαν άντρας  για την αντιμετώπιση των δυσκολιών της ζωής.

Η συνέχεια δόθηκε σε κέντρο της περιοχής. Η ζωντανή και ποιοτική μουσική και τα τραγούδια, γρήγορα ξεσήκωσαν τους καλεσμένους και το γλέντι για το γάμο (Χαρά στην Ποντιακή) δεν άργησε να αρχίσει.

Χορός, κέφι, τραγούδι. Ξεχωριστή πινελιά ο αντρίκειος χορός (ζεϊμπέκικο) του Σπύρου Χαλβατζή.

Με τις ευχές όλων των καλεσμένων  για ευτυχία, χαρά και δημιουργικότητα να συνοδεύουν τους δύο νέους στην αρχή του κοινού τους ταξιδιού, έκλεισε αυτή η υπέροχη βραδιά.

 Άννα Γαβρά

(Οι φωτογραφίες είναι του φίλου Γιάννη Γιαννέκα)

banner-article

Ροη ειδήσεων