Τοπικά

Η επίσκεψη Μπαλάφα στους πρόσφυγες της Ημαθίας

Το Σάββατο ο αναπληρωτής υπουργός του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας επισκέφθηκε τα δύο κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στις Βαρβάρες και στην Αλεξάνδρεια.

Στις 10 το πρωί επισκέφθηκε το κέντρο στις Βαρβάρες όπου ενημερώθηκε από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες (υπουργείου και στρατιωτική ηγεσία) για τις συνθήκες που επικρατούν, ξεναγήθηκε τους  χώρους όπου διαπίστωσε τις πολύ καλές συνθήκες που διαβιούν και συνομίλησε με αντιπροσωπεία των προσφύγων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στις 12 το μεσημέρι ο αν υπουργός επισκέφθηκε το κέντρο φιλοξενίας στην Αλεξάνδρεια ( στο οποίο υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία) όπου ξεναγήθηκε στους χώρους, συνομίλησε με πρόσφυγες και επεσήμανε την πρόοδο που υπάρχει στο χώρο. Ιδιαίτερη εντύπωση του προξένησαν οι αίθουσες διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση των μικρών παιδιών.

Τον υπουργό συνόδευε ο Γ.Γ του υπουργείου Κλάπας Μιλτιάδης, οι βουλευτές του Νομού  Καρασαρλίδου Φρόσω, Ουρσουζίδης Γιώργος και Αντωνίου Χρήστος , ο δήμαρχος Βέροιας Βοργιατζίδης Κώστας, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Τσαπαρόπουλος Πέτρος, οι αντιδήμαρχοι Βέροιας  Κορωνάς  Θεόφιλος και Σοφιανίδης Γιώργος .

Στην Αλεξάνδρεια παρόντες ήταν επίσης ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας  Γκυρίνης Παναγιώτης, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Ράπτης Δημήτριος , ο πρόεδρος της  ΚΕΔΑ Τολιόπουλος Στέφανος, καθώς και στελέχη της ΝΕ, με επικεφαλής τον συντονιστή της ΝΕ Ημαθίας Κωστόπουλο Αναστάσιο.

Ο υπουργός κατά την επίσκεψη του απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων και έκανε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στο ζήτημα των προσφύγων ενώ  εξήρε το έργο του στρατού, των υπηρεσιών της Τ.Α  και των εθελοντών .

Ο υπουργός κατέληξε λέγοντας ότι: « Οι παππούδες μας ήταν πρόσφυγες, οι πατεράδες μας ήταν μετανάστες εμείς δεν θα γίνουμε ρατσιστές».

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας