Κόσμος Νάουσα

Στη Σερβία ταξίδεψε η Εύξεινος Λέσχη Νάουσας…

Στην Σερβία ταξίδευσε η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας, από τη 1 έως τις 4 Σεπτεμβρίου, όπου παρουσίασε την Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως, αλλά και χορούς από τις περιοχές του Πόντου. Τα μέλη της αποστολής ξεναγήθηκαν στα πιο χαρακτηριστικά σημεία του Βελιγραδίου, όπως το Πάρκο Καλεμέγκνταν, το Εθνικό Κοινοβούλιο, τα διάφορα κρατικά κτίρια και τον πύργο Νεμπόισα, μαθαίνοντας έτσι κάποια από τα μεγαλύτερα κομμάτια της ιστορίας και της αρχιτεκτονικής της πόλης.

Η πρώτη εμφάνιση, του χορευτικού τμήματος, έγινε στο “Organic live Festival” του Δήμου Βελιγραδίου, μία εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Κομισιόν, στο κεντρικότερο πάρκο της πρωτεύουσας, το Τόπτσιντερ. Το χορευτικό τμήμα συμμετείχε επίσης και σε δύο ακόμα εκδηλώσεις, στο Βελιγράδι και στο Νόβι Σαντ, μαζί με τον Σύλλογο Κρητών και φίλων Ωραιοκάστρου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Μάδυτου και την Βυζαντινή Χορωδία “Ηδίμελον”. Η μία εξ’ αυτών έγινε έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα, τον μεγαλύτερο εν λειτουργία Ορθόδοξο Ναό στον κόσμο, ενώ η άλλη στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου της πόλης Νόβι Σαντ. Παράλληλα, περιμετρικά των χώρων διεξαγωγής των εκδηλώσεων προβαλλόταν σε οθόνες μεγάλου μεγέθους, τουριστικά βίντεο και φωτογραφίες της Νάουσας, κάνοντας γνωστές τις ομορφιές του τόπου μας στους κάτοικους της Σερβίας.

Εκτός αυτών τα  μέλη της αποστολής συναντήθηκαν με τον εκπρόσωπο του Μακαριοτάτου Πατριάρχη Σερβίας, με τους Σεβασμιοτάτους Μητροπολίτες Νόβι Σαντ και Ναϊσού, με τους Δημάρχους Βελιγραδίου και Νόβι Σαντ και με την εκπρόσωπο του Ε.Ο.Τ. στην Σερβία, στους οποίους έγινε παρουσίαση της Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως και τους δόθηκαν τα ανάλογα αναμνηστικά δώρα του συλλόγου με τη συνοδεία τοπικών προϊόντων της Νάουσας, παροτρύνοντάς τους να επισκεφθούν την πόλη μας.

Επιλογικά, το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας  κ.κ. Παντελεήμων για την βοήθειά του, όσον αφορά τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Σέρβικης Ορθόδοξης Εκκλησίας.

https://www.facebook.com/100005171715384/videos/803090923206624/

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας