Κοινωνία

Υπηρεσία για την καταπολέμηση της λογοκλοπής στο διαδίκτυο

Για την καταπολέμηση της λογοκλοπής στο διαδίκτυο (ανακοίνωση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης)

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, σε συνεργασία με τον  Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ), παραδίδει στα μέλη του Μητρώου Online Media την Υπηρεσία Καταγραφής και Εντοπισμού Περιπτώσεων Λογοκλοπής στο Διαδίκτυο.

Η εξειδικευμένη αυτή Υπηρεσία αναπτύχθηκε για να συμβάλλει στη διαφάνεια της ενημέρωσης από τις διαδικτυακές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες. Στόχος της είναι να καταπολεμηθεί η ιδιοποίηση μέρους ή ακόμα και του συνόλου του έργου άλλων δημιουργών, εν προκειμένω ειδήσεων και άρθρων στο διαδίκτυο, μέσω της συνεχούς παρακολούθησης της ροής των ειδήσεων, της αναπαραγωγής των θεμάτων σε όλες τις ιστοσελίδες και της άμεσης ενημέρωσης σε οποιαδήποτε περίπτωση λογοκλοπής. Παράλληλα, η Υπηρεσία μεριμνά ώστε να αναφέρεται παντού η πηγή προέλευσης της αρχικής είδησης.

Ο εντοπισμός των περιπτώσεων λογοκλοπής πραγματοποιείται σε τρία στάδια: 1) με τη συνεχή καταγραφή της ροής ειδήσεων στο ελληνικό διαδίκτυο, 2) μέσα από τον έλεγχο και τη σύγκριση των αναρτήσεων για πιθανή λογοκλοπή και 3) με τον προσδιορισμό του πιθανού λογοκλόπου και την άμεση ειδοποίηση του χρήστη της Υπηρεσίας.

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας