Βέροια Πολιτισμός Ρεπορτάζ

Ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας βούλιαξε την πλατεία στο Σέλι παραμονή Δεκαπενταύγουστου

Γνωστό και αγαπημένο σε όλους το πανηγύρι της Παναγίας στο Σέλι, που οι Βλάχοι το γιορτάζουν πάντα την παραμονή με χορούς στην πλατεία του χωριού.

Η γιορτή της Παναγίας είναι το μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς και αποτελεί για τους Βλάχους, πέρα από μέρα γιορτής και μέρα συνάντησης μεταξύ τους, αφού πολλοί έρχονται από μακριά για να ξαναβρεθούν με αγαπημένα τους πρόσωπα, και να ξαναδούν το χωριό.

Πολύς κόσμος, και όχι μόνο Βλάχοι αλλά και πολλοί άλλοι επισκέπτες από Βέροια, Νάουσα και αλλού, ανεβαίνουν αποζητώντας τη δροσιά που προσφέρει το ορεινό Σέλι, αλλά και το τραγούδι και τους χορούς, που σφραγίζουν πάντα την ατμόσφαιρα του πανηγυριού.

Και φέτος, όπως κάθε χρόνο, το γλέντι είχε την υπογραφή του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας, που με την αυθεντική ορχήστρα του Φώτη Καραβιώτη και τη μοναδική φωνή του Γιώργου Μανέκα ξεσήκωσαν τον κόσμο, που βούλιαξε κυριολεκτικά την πλατεία, και τον τράβηξαν στο χορό, κάνοντάς τον να ξεχάσει, χορεύοντας και τραγουδώντας, έστω και για λίγο τα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά.

Απόλυτα πετυχημένο για μια ακόμη χρονιά το πανηγύρι, με πολύ κόσμο και πολύ κέφι! Και του χρόνου!

far

Φωτογραφίες: faretra.info

ΥΓ. Ας σημειωθεί ότι χθες το Σέλι κατακλύστηκε από επισκέπτες. Αρκεί μόνο να αναφερθεί ότι η ουρά των παρκαρισμένων αυτοκινήτων ξεπερνούσε  τα δυο χιλιόμετρα πριν το πάρκινγκ του χωριού.

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας