Αλεξάνδρεια Πολιτισμός

“SIN CITY” συνέντευξη στη Τζωρτζίνα Αθανασίου

Τζωρτζίνα Αθανασίου

Βρισκόμαστε στην οδό Ε. Βενιζέλου 70 στην Αλεξάνδρεια σ’ένα πολύ όμορφο & ιδιαίτερο χώρο το SIN CITY, ιδιοκτησίας της Κατερίνας Μπράβου και συζητάμε με τον κ. Ζήση Μήτσιο που επιμελείται το δημιουργικό & καλλιτεχνικό κομμάτι του χώρου αυτού.
κ. Ζήση, θέλετε να μας μιλήσετε λίγο για το
SIN CITY; Πόσα χρόνια λειτουργεί και ποιος ήταν ο λόγος που σας ώθησε να το δημιουργήσετε;

Καλησπέρα , ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρουσίαση, το SIN CITY είναι ένας χώρος ιδιαίτερος που έχει δημιουργηθεί εδώ και πέντε χρόνια, ένας χώρος που απευθύνεται στους λάτρεις της μοτοσυκλέτας και ιδιαίτερα δε, όσων αγαπούν τα custom & τις chopper μοτοσυκλέτες . Εδώ μπορούν να αλλάξουν σύμφωνα με το δικό τους γούστο  την εξωτερική εμφάνιση της μηχανής τους με διάφορα αξεσουάρ. Η κύρια όμως  ενασχόληση μας έχει να κάνει με τις βαφές &  αερογραφίες , δηλαδή τη ζωγραφική πάνω στις μοτοσυκλέτες. Επίσης, διαθέτουμε ό,τι έχει σχέση με τη ροκ και μέταλ μουσική, με προϊόντα ένδυσης και ό,τι άλλο σχετικό με το rock lifestyle.

Δημιουργήθηκε από την αγάπη,  από τη μεγάλη λατρεία πάνω στον χώρο. Και οι πελάτες σας να υποθέσω ότι είναι λάτρεις της ροκ μουσικής και των μηχανών. Ποια είναι η θεματολογία που συνήθως χρησιμοποιείτε για να βάψετε τις μηχανές σας; Βάψετε ή ζωγραφίστε κατ αρχήν; Τι λέμε;

Ο περισσότερος κόσμος δεν έχει άμεση επαφή με τον αερογράφο  οπότε χρησιμοποιούμε και τις  δυο εκφράσεις. Βάφουμε λοιπόν μια μοτοσυκλέτα στην οποία θέλει να δώσει ο ιδιοκτήτης ένα ιδιαίτερο ύφος,  να είναι ένα κομμάτι της προσωπικότητάς του. Από απλή βαφή με κάποια εφέ ή μέχρι κάποια ζωγραφική, παραστάσεις και θέματα που θέλει να αποτυπώσει πάνω στη μοτοσυκλέτα του, σε κράνος ή σε ένα οποιοδήποτε όχημα.

Αυτά που αποτυπώνετε, τα βασίζετε στη φαντασία σας ή είναι συγκεκριμένα αιτήματα πελατών;

Αυτό πολλές φορές είναι συνδυασμός, μια μαιευτική διαδικασία η οποία παράγει  ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, φυσικά πάντα προσαρμοσμένο στα γούστα του πελάτη. Είναι σπάνιες περιπτώσεις να έρθει πελάτης που να θέλει ένα πολύ συγκεκριμένο πράγμα, να ξέρει τι θέλει. Συνήθως περιγράφουν αυτό που ζητούν στο «περίπου»…. με μια γνώμη, ή μια πιο επαγγελματική ματιά μπορείς να προσεγγίσεις ακριβώς τι σκέφτεται ο καθένας και να οδηγηθεί σε ένα καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που θα ικανοποιεί εκείνους πρωτίστως  και εμένα στη συνέχεια.

Άλλωστε εσείς το υπογράφετε! Όσοι έχουν έρθει ή όσοι θα έρθουν, θα δουν πίσω σας το wall of fame, με βραβεία και δουλειές σας. Θέλετε να μας αναφέρετε τις διακρίσεις που έχει λάβει ως τώρα το SIN CITY;

Το Sin City πάνω στον τομέα της αερογραφίας έλαβε την 1η θέση με ένα πορτραίτο της κόρης μου σε πίνακα, σε καμβά, σε ένα διεθνές φόρουμ καλλιτεχνών, με καλλιτέχνες-αερογράφου από όλο τον κόσμο, με συμμετοχές από Αυστραλία και Αμερική, και βραβεύτηκε  σαν το έργο του μήνα από τους ίδιους τους καλλιτέχνες. Αυτό το πορτραίτο το συμπεριέλαβε Αμερικανική εταιρία σε μια συλλογή με τους νικητές όλης της χρονιάς εκδίδοντας ένα πολύ όμορφο ημερολόγιο. Τώρα, όσον αφορά τον τοίχο και τα κύπελλα, αφορούν διακρίσεις που λάβαμε από δουλειές σε μοτοσυκλέτες  που παραδόθηκαν σε πελάτες, και συμμετείχαν σε  καλλιστεία μοτοσυκλέτας σε διάφορες μοτοσυγκεντρώσεις. Σε αυτούς τους διαγωνισμούς συμμετέχουμε σε διάφορες κατηγορίες.

Είπατε και τη μαγική λέξη, τη λέξη «καμβά» γιατί συνήθως έχουμε μάθει να ζωγραφίζουμε σε καμβά.Άλλωστε, αφορμή για την επίσκεψή μας στάθηκε δουλειά σας πάνω σε καμβά, γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος που τον φιλοτεχνήσατε και τον ολοκληρώσατε τώρα πρόσφατα δεσπόζει στον χώρο. Τι σας οδήγησε στο να σχεδιάσετε αυτήν την ιστορική προσωπικότητα με τον αερογράφο;

Είναι αλήθεια ότι την δεδομένη χρονική στιγμή,  χαίρομαι πάρα πολύ που αρέσει αυτός ο πίνακας και προσελκύει την προσοχή και τον θαυμασμό του κόσμου. Είναι ένα έργο δικής μου έμπνευσης και δημιουργίας. Αυτό που ήθελα στην ουσία να κάνω, ήταν να συνδυάσω την κλασική αρχαία ελληνική ομορφιά με τα πιο άγρια επιθετικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το χώρο, αλλά και την τέχνη του τατουάζ, γιατί πολλές αναφορές πάνω στα βαψίματα και τις αερογραφίες είναι κοινές και με την τέχνη του τατουάζ. Συνδυάστηκαν λοιπόν όλες αυτές οι επιρροές με αποτέλεσμα να φτιαχτεί ένα «πλαίσιο» που  περιλάμβανε αυτά τα στοιχεία με ανάλογες ιστορικές αναφορές μαζί με μια προτομή κλασικής ελληνικής ομορφιάς του Μ. Αλεξάνδρου. Αυτό είναι κάτι που το δούλευα στο μυαλό μου και άρχισα να το χτίζω σιγά σιγά, και όταν ήμουν έτοιμος για την υλοποίηση της σύλληψης, το ξεκίνησα.

Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα είναι αυτό που δικαιώνει την αρχική σας ιδέα. Πέρα από τη δυσκολία που αναγνωρίζει κάποιος στο έργο, αναγνωρίζει το μεράκι και το ταλέντο σας. Πολύ λεπτομερή δουλειά έχετε κάνει, ή οποία χρειάστηκε πόσες ώρες εργασίας;

Δεν ήταν ασφαλώς συνεχόμενες ώρες, ο μέσος όρος εργασίας ήταν στις 3-5 ώρες ημερησίως. Μαζί με το σχεδιασμό, υπολογίζω λίγο πάνω από 110 ώρες δουλειάς,  περίπου 42 ημέρες.

Η Αλεξάνδρεια βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο. Βοηθάει στο να έρθει ο κόσμος να σας επισκεφτεί και να χαρεί τη δουλειά σας είτε πρόκειται για καμβά, είτε για δουλειά στις μηχανές.

Πράγματι η Αλεξάνδρεια είναι κομβικό σημείο κοντά σε μεγάλες πόλεις και επειδή υπάρχει εξειδίκευση στη δουλειά που κάνω έρχεται κόσμος από Βέροια, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Κοζάνη κτλ αλλά και από οπουδήποτε στην Ελλάδα, μιας και με την διάδοση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να γνωρίσει κάποιος το επίπεδο της δουλειάς μας άμεσα & εύκολα. Απλά ένα μικρό παράπονο που έχω είναι ότι καμία φωτογραφία δεν μπορεί  να αποτυπώσει το εύρος & το βάθος των λεπτομερειών της δουλειάς αυτής που εντυπωσιάζει περισσότερο όμως όταν την βλέπεις από κοντά.(www. http://sin-city-alexandria.gr & fb: SIN CITY-Alexandria)

Τελειώνοντας λοιπόν να ρωτήσω, γιατί να έρθει κάποιος στο SIN CITY για αερογραφία;

Επειδή θα αποκτήσει ένα έργο πρωτότυπο της αρεσκείας του, για την ποιότητα της δουλειάς και την ‘αρρωστημένη’ προσήλωσή μου στη λεπτομέρεια.

Μιλάμε δηλαδή για κινούμενα τροχοφόρα έργα τέχνης!!

Δημοσιεύτηκε στα “Μακεδονικά Νέα”

banner-article

Ροη ειδήσεων