Νάουσα

Απάντηση του Δήμου Νάουσας στην εφημερίδα “Φωνή Ναούσης” – Η θέση της εφημερίδας

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΝΗ ΝΑΟΥΣΗΣ

Σχετικά με τα όσα αναφέρονται στην εφημερίδα σας στο περασμένο φύλλο έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

  1. Είναι γνωστοί σε όλους οι λόγοι της αρνητικής και απόλυτα αντιδεοντολογικής σας στάσης απέναντι στη σημερινή Διοίκηση του Δήμου Νάουσας. Αφού ούτε αναπτυγμένη οικονομική σχέση έχετε πια με τον Δήμο ούτε βρίσκετε ευήκοα ώτα για να διοικείτε σκιωδώς.
  2. Αναφορικά με τα περί απευθείας αναθέσεων γνωρίζετε πως αφενός είναι απολύτως νόμιμη διαδικασία, αφετέρου είναι ένας τρόπος στήριξης των επαγγελματιών της περιοχής που στην περίπτωση των διαγωνιστικών διαδικασιών δεν θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να ανταγωνιστούν μεγαθήρια επιχειρήσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συνάμα, αποτελεί διαδικασία που μειώνει δραστικά τους χρόνους απόκρισης, καθώς και εξασφάλισης της ποιότητας. Επιπλέον, εάν μπαίνατε στον κόπο να ψάξετε στη «Διαύγεια» θα βλέπατε πως η Διοίκηση μας έχει στηρίξει πλήθος επαγγελματιών από τον διευρυμένο Δήμο Νάουσας. Σε κάθε περίπτωση η Διοίκηση μας κινείται στη βάση της νομιμότητας, της χρηστής διαχείρισης και της διαφάνειας ως βασική αρχή.
  3. Μέσα από τις ενέργειες της Διοίκησης του Δήμου η Νάουσα αλλάζει, πετά τα βαρίδια του παρελθόντος και περνά σε μια νέα εποχή προόδου μέσα από ρεαλιστικό όραμα, στρατηγικό σχεδιασμό, ισχυρές συμμαχίες, μέσα από πρόσωπα νέων και ικανών ανθρώπων, που δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί όπως εκείνοι που μέχρι πρόσφατα κρατούσαν την πόλη δέσμια των πολιτικών λαθών και παθών τους. Και είναι καιρός να κάνετε μια προσπάθεια αντιληφθείτε τις αλλαγές και να συμπορευτείτε με τα νέα δεδομένα και τις νέες νοοτροπίες.
  4. Ως προς το δήθεν ανύπαρκτο έργο της Διοίκησης Κουτσογιάννη, αφού οι δημοσιογραφικές σας κεραίες είναι όπως φαίνεται περιορισμένου σήματος, διαβάστε τι έγινε στον Δήμο τα τελευταία 2,5 χρόνια χωρίς, δήθεν, να πέσει στην αντίληψή σας:

ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ (ενδεικτικά)

-Μπήκε ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ σειρά στα οικονομικά του δήμου. Βελτιώσαμε δραστικά την οικονομική θέση του Δήμου, αυξήσαμε τα έσοδα και τελειώσαμε τις «μαύρες τρύπες» και τις εξωταμιακές διαχειρίσεις.

-Μπήκε ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ σειρά στο κολυμβητήριο Νάουσας, που πλέον λειτουργεί χρηστά και με διαφάνεια, σε αντίθεση με όσα απείρου κάλλους γίνονταν πριν, που έχουν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

-Μπήκε ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ σειρά στο κολυμβητήριο Ζερβοχωρίου, που άνοιξε ξανά και λειτουργεί χωρίς τους επ’ αμοιβή «εθελοντές» της προηγούμενης διοίκησης.

-Μπήκε ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ σειρά στο νεκροταφείο, όπου τα έσοδα από το παγκάρι επί των προηγούμενων διοικήσεων ακόμη αναζητούνται. Ενδεικτικά κατά το έτος 2011 εμφανίζονται  στο ταμείο του Δήμου 159 ευρώ, όταν σε πέντε μόλις μήνες του 2015, επί δικής μας διοίκησης, το ποσό από τα έσοδα των κεριών ανήλθαν σε 3.700 ευρώ.

-Μπήκε ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ σειρά στο θέμα των αιθουσών εκδηλώσεων, με καταγραφή εσόδων στη θέση των μπακαλοτέφτερων.

-Μπήκε ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ σειρά στις επιχειρήσεις και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου και εκθέσεις των ορκωτών λογιστών στάλθηκαν σε οικονομικούς εισαγγελείς.

-ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ τη μερίδα του λέοντος των μελετών για έργα του Δήμου έχει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έναντι των αναθέσεων σε εξωτερικούς με αποτέλεσμα να αξιοποιείται σωστά το ανθρώπινο δυναμικό και να εξοικονομούνται οικονομικοί πόροι.

-Για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ οι υπηρεσίες του Δήμου εκσυγχρονίζονται ηλεκτρονικά, με συμμετοχές σε πιλοτικά προγράμματα των Υπουργείων για το αύριο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

-Για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ δημιουργείται γραφείο περιουσιολογίου στον Δήμο. Για να διαφυλάξουμε και να εκμεταλλευτούμε την περιουσία του Δήμου που μέχρι πριν δυο χρόνια δεν ξέραμε καν ποια είναι.

ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ (ενδεικτικά)

-ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ υπάρχει και λειτουργεί στην πόλη αυστηρά κανονισμός κοινόχρηστων χώρων, προς όφελος των πεζών. Τα πεζοδρόμια είναι πια ελεύθερα και προσπελάσιμα.

-ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ υπάρχει και υλοποιείται σχεδιασμός στο θέμα των αδέσποτων, με κτηνίατρο, στειρώσεις και καταγραφή, όταν στο παρελθόν γινόμασταν συνεχώς μάρτυρες μαζικών δολοφονιών και εξαφανίσεων των ζώων.

-ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ χρησιμοποιούνται κάδοι απορριμμάτων, κόντρα στην τριτοκοσμική εικόνα ντροπής με τις σακούλες. Οι πρώτοι 600 τοποθετήθηκαν σε χωριά και οικισμούς, οι 570 έπονται στην πόλη και στα υπόλοιπα χωριά, ενώ άμεσα ξεκινά η λειτουργία των υπογείων κάδων.

-ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ η Νάουσα από πόλη μέσα στο πράσινο γίνεται ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ, με την ανακύκλωση τηγανελαίων, γυαλιού, σχολικού χαρτιού, συσκευασιών φυτοφαρμάκων και την τοποθέτηση μέχρι το φθινόπωρο 350 νέων κάδων ανακύκλωσης.

ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ (ενδεικτικά)

-ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ υπάρχει σχεδιασμός εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή στον Άγιο Νικόλαο,  τα 3-5 Πηγάδια και την Ιαματική πηγή του Αγίου Νικολάου στην κοινότητα Κοπανού με διεθνή διαγωνισμό σε τελικό στάδιο και με άριστες προοπτικές. Ό,τι έγινε ήδη στο Κιόσκι που από παρατημένο κουφάρι πήρε ζωή από τον επενδυτή.

-ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ η Νάουσα έχει σχεδιασμό αξιοποίησης των νερών της μέσω καινοτόμων υδροηλεκτρικών έργων επί του δικτύου ύδρευσης και παραγωγής πλούτου και πόρων από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Υπενθυμίζεται πως επί προηγούμενης διοικήσεως του Δήμου σχεδόν όλα τα σημεία επί του ποταμού αφέθησαν στους ιδιώτες.

-ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ η Νάουσα μπαίνει στον αρχαιολογικό χάρτη της Ημαθίας, με προοπτικές υποδομών και ανάδειξης πολιτισμικού πλούτου που θα αλλάξουν την τοπική ιστορία, αρχής γενομένης από την εγκατάσταση του Κέντρου Συντήρησης και Έκθεσης Ψηφιδωτών.

-ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ η Νάουσα καθίσταται με αυτοπεποίθηση εξωστρεφής, με ισχυρές συμμαχίες και στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, του αγωγού TAP, παρουσιάζει το έργο της διεθνώς και γίνεται αντικείμενο αναφοράς και μοντέλο για τις μικρές και μεσαίες πόλεις του κόσμου.

-ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ η Νάουσα έχει εγκεκριμένη στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης με έμφαση στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, που πήρε τα εύσημα από όλους, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

-ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ η Νάουσα μπαίνει στο παιχνίδι της νέας τεχνολογίας με συμμετοχή σε δίκτυο έξυπνων πόλεων του μέλλοντος και 100% σύγχρονο δίκτυο οπτικών ινών σε συνεργασία με τον ΟΤΕ.

-Για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ η Νάουσα κινείται δυναμικά στην εύρεση χρηματοδοτήσεων από κάθε πιθανή πηγή. Έχουμε πετύχει εντάξεις έργων και δράσεων ύψους άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ της νέας περιόδου. Ταυτόχρονα, έχουμε λάβει χρηματοδοτήσεις από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, ενώ έχουμε καταθέσει μαζί με εταίρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό 3 προτάσεις στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE+ και 2 προτάσεις στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα INTERREG.

-ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ η Νάουσα αποκτά Brand name και συνολική πολιτική τουριστικής ανάπτυξης και προβολής.

ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ (ενδεικτικά)

-ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ μεταφέρθηκε στη Νάουσα η Υπηρεσία Πρόνοιας, γλιτώνοντας χρόνο και χρήμα σε ευπαθείς ομάδες (σχεδόν 1.000 άτομα σε όλο τον Δήμο!) που μετακινούνταν στη Βέροια και το Μακροχώρι εδώ και δεκαετίες.

-ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ δημιουργήθηκε και εμπλουτίζεται συνεχώς Δίκτυο Κοινωνικών Δομών (Συμβουλευτικό κέντρο, Κοινωνικό φροντιστήριο, Κοινωνικό φαρμακείο, παντοπωλείο, Κέντρα κοινότητας κ.ά.), με στόχο την ανακούφιση των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών.

-ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ δημοτική αρχή παλεύει, τρέχει, χτυπάει πόρτες, απαιτεί, βάζει πλάτη για το Νοσοκομείο της Νάουσας. Χωρίς φωνές και κραυγές, με σωστή στόχευση και επιμονή. Και σε αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, επιτυγχάνει στόχους όπως η επαναλειτουργία της ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ.

-ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ αδειοδοτήθηκαν πλήρως οι Παιδικοί σταθμοί του Δήμου και εντάχθηκαν στις  δομές του Δήμου το σύνολο των αιτούντων χωρίς διακρίσεις και εξυπηρετήσεις.

ΣΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ (ενδεικτικά)

-Σχεδιάστηκαν, υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται μέσα σε 2,5 χρόνια έργα υποδομής ύψους άνω των 3,6 εκατ. ευρώ  από ίδιους πόρους του Δήμου (Χελωνίτσα, ανάπλαση Σ.Σ. Νάουσας, ασφαλτοστρώσεις, αναπλάσεις, παιδικός Στενημάχου, έργο Ροδοχωρίου, έργα ενεργειακών αναβαθμίσεων, Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους κ.ά.),

-Σχεδιάστηκαν και πρόκειται να υλοποιηθούν στο επόμενο διάστημα, με χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ έργα και δράσεις προϋπολογισμού άνω των 20 εκατ. Ευρώ και με χρηματοδότηση από άλλους πόρους έργα προϋπολογισμού άνω των 25 εκατ. ευρώ  (ενδεικτικά: ανάπλαση του πάρκου, ανάπλασης Αράπιτσας, πεζοδρομήσεις και αναπλάσεις πλατείας Καρατάσου, δίκτυα ομβρίων και αποχέτευσης, αναβαθμίσεις του δικτύου ύδρευσης, έξυπνος φωτισμός, έξυπνο πάρκινγκ, κάρτα δημότη, υδροηλεκτρικά και φωτοβολταϊκά, ασφαλτοστρώσεις, κατασκευή στεγασμένου χώρου στάθμευσης, νέες παιδικές χαρές στις Τ.Κ., έργα αναβάθμισης τουριστικών υποδομών, αξιοποίησης Βερμίου και Ιαματικών, κ.ά.)

Κι όλα αυτά δεν έγιναν σε 5-10 ή 12 χρόνια, αλλά μόλις στο μισό της θητείας της δημοτικής αρχής Κουτσογιάννη, προμήνυμα του τι θα ακολουθήσει από μια Διοίκηση που δουλεύει με σχέδιο και τόλμη, αδυνατώντας να αφιερώσει χρόνο σε κοσμικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, πόσο μάλλον στις δικαστικές αίθουσες.

Το μεγαλύτερο όμως έργο της διοίκησης Κουτσογιάννη είναι ότι μέσα σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον για την Αυτοδιοίκηση και τη χώρα καταφέρνει να βρίσκει ισχυρούς συνεργάτες και πόρους για το μέλλον, εμπνέοντας ελπίδα στη νεολαία του Δήμου.

Η στοιχειώδης δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλλει να δημοσιεύσετε την απάντησή μας στον ίδιο χώρο στην εφημερίδα σας όπου δημοσιεύτηκε στο προηγούμενό σας φύλλο η καταγγελία σας, ατόφια και χωρίς δικούς σας σχολιασμούς.


Ακολουθεί το σχετικό κείμενο της εφημερίδας

Στραβά αρμενίζει η δημοτική αρχή Νάουσας, που επαγγέλονταν για το καλό του τόπου, το νέο ήθος, τη χρηστή διαχείριση, τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, τη νομιμότητα!

 

Απευθείας αναθέσεις ύψους χιλιάδων ευρώ σε ημέτερους, αναθέσεις σε εταιρία που δεν νομιμοποιούνταν, ιδιαίτερη μεταχείριση της πρώην εταιρίας του δημάρχου, σοβαρά ερωτηματικά για αντιμισθία και πλαστό πτυχίο, αλαζονεία, μεγάλα λόγια-ανύπαρκτο έργο!

Τον Mάιο του 2014 ο λαός του διευρυμένου Δήμου Νάουσας, με τη ψήφο του και το μεγάλο ποσοστό 60.36%, έδωσε την εμπιστοσύνη στον ‘Κοινό Τόπο’ του κ. Ν. Κουτσογιάννη για να διοικήσει προς όφελος του τόπου, πιστεύοντας όλα αυτά που επαγγέλονταν μια παράταξη νέων ανθρώπων, όπως όραμα, χρηστή οικονομική διαχείριση,  διαφάνεια, νέο ήθος κ.λ.π. Δυστυχώς στην πορεία του χρόνου, οι ελπίδες άρχισαν να διαψεύδονται καθώς μέρα με τη μέρα όλα αυτά στα οποία πίστεψε, άρχισαν να φαντάζουν ως φρούδες ελπίδες.
Πολύ γρήγορα φάνηκε, ότι ο νέος δήμαρχος κ. Κουτσογιάννης, επέλεξε μια αλαζονική και αγνώμονα στάση, κάνοντας πέρα όλους αυτούς που τον παρότρυναν να είναι υποψήφιος και ήταν μάχιμοι δίπλα του στον προεκλογικό αγώνα.

Στη συνέχεια, η ίδια αλαζονική συμπεριφορά και προς όσους από τους εκλεγμένους “συντρόφους” του τολμούσαν να ασκήσουν οποιαδήποτε κριτική!?Το ίδιο και προς όσες εφημερίδες σχολίαζαν τα κακώς κείμενα τιμώντας το ρόλο τους, αρνούμενες να υποκύψουν στην “λογική” του “ή είσαι μαζί μας ή απέναντι, οπότε και σε αποκλείουμε από όλα” και “σε συκοφαντούμε ότι η κριτική ασκείται διότι κόπηκαν τα δωράκια” (φθηνή τακτική που δεν πείθει ούτε τη σκιά της)!
Τα πρώτα δείγματα γραφής του ..νέου ήθους, άρχισαν να επιβεβαιώνονται, όταν με απόφαση του δημάρχου και του τότε αντιδημάρχου, καθορίστηκαν οι τιμές για την διάθεση της αίθουσας “ΕΡΙΑ”: 140 ευρώ την ημέρα για τους συλλόγους, 10 ευρώ για την εταιρία “Επενδύσεις Βορείου Ελλάδος” του κ. Κουτσογιάννη!

Μετά τα αρνητικά σχόλια και τις αντιδράσεις, μετέφερε το ποσοστό του σε άλλο άτομο, συνεχίζοντας ωστόσο το ίδιο τίμημα. Εν συνεχεία η ίδια εταιρία μέσω διαγωνισμού ανέλαβε το κυλικείο-καφετέρια, άρχισαν να τις ανατίθενται διάφορες προμήθειες για εκδηλώσεις (μπουφές κ.λ.π) , ενώ με τη διοργάνωση παιδικών πάρτι, το “Κέντρο Βιομηχανικής Κληρονομιάς” που έγινε με χρηματοδότηση από την Ε.Ε, έφτασε στο σημείο να μετατραπεί σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και σε παιδότοπος!
Η όποια αρνητική κριτική από τις παρατάξεις της μειοψηφίας στο  Δημ. Συμβούλιο ήταν μη αποδεκτή από τον δήμαρχο, ο οποίος αντί να απαντήσει επί της ουσίας και με επιχειρήματα, κατέφευγε τουλάχιστον στην ειρωνεία! Ανάλογη και η στάση του προς τους διαφωνούντες από την ίδια του την παράταξη, ενώ συνήθης τακτική του, αντί να απαντάει απευθείας σε όσα του καταμαρτυρούν, να το κάνει μέσω του διαδικτύου με ειρωνεία και  με αποκορύφωμα το βίντεο “χλαπάτσας” και τη φωτογραφία στην οποία “ανακουφιζόταν” μαζί με άλλα στελέχη του, πάνω από τις πρώην τουαλέτες στην κεντρική πλατεία!

“Η Νάουσα στην κορυφή της Ευρώπης”

“Η Νάουσα στην κορυφή της Ευρώπης” υπήρξε το σλόγκαν του για ένα έργο  που ΘΑ γίνει, ΕΦΟΣΟΝ  γίνει.  Πρόκειται για την παραγωγή ενέργειας από την αξιοποίηση των νερών ύδρευσης που βρίσκεται ακόμα στο πρώτο στάδιο της μελέτης, ωστόσο το παρουσίασε από Βρυξέλλες, Τελ Αβίβ μέχρι Κίνα με έξοδα του Δήμου.  Την ίδια ώρα ο Δήμος Νάουσας βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη, όπως έδειξαν και τα ρεπορτάζ που έχουμε δημοσιεύσει κατά καιρούς. Η καθημερινότητα τραγική για τους δημότες. Από το κυκλοφοριακό, την έλλειψη κάδων, τους κατεστραμμένους δρόμους……

Απευθείας αναθέσεις χιλιάδων ευρώ
Νόμιμο μεν, αλλά όχι και ηθικό  

Από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο  κ. Κουτσογιάννης, “εκμεταλλεύτηκε” στο ακέραιο τη δυνατότητα που δίνει ο νόμος στους δημάρχους για απευθείας αναθέσεις έργων και προμηθειών μέχρι 20.000 ευρώ, χωρίς  ωστόσο να τους απαγορεύει να  προκηρύσσουν μειοδοτικούς διαγωνισμούς ώστε να πετυχαίνουν τη συμφερότερη τιμή στο πλαίσιο της σωστής οικονομικής διαχείρισης προς όφελος των Δήμων.
Στο δικό μας Δήμο, επελέγη η τακτική των απευθείας αναθέσεων, ακόμα και σε αντιδημάρχους ή συζύγους αντιδημάρχων. Αποκορύφωμα η ανάθεση από την πρόεδρο του Ν.Π “Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης” κα Μαλάκη της προμήθειας ειδών αρτοποιείου και ζαχαροπλαστικής  των Παιδικών Σταθμών στην εταιρία του κ. Γ. Τζέπου (συζύγου της αντιδημάρχου κ. Νάντιας Τάκη), με το συνολικό ποσό των 20.000 ευρώ για το 2017! Επίσης άλλα 3.985 ευρώ το ίδιο έτος, 12.780 το 2016, 7.338 το 2015 και 2.230 το 2014 (στους 4 μήνες της θητείας της). Σύνολο 46.420 ευρώ!!! Ακόμη με απευθείας αναθέσεις αυτή τη φορά από το δήμαρχο, άλλα 8.802 ευρώ, εκ των οποίων 193 το 2014, 290 το 2015, 4.450 το 2016, 3.867 μέχρι τον Απρίλιο του  2017! Επίσης με απευθείας ανάθεση από τον δήμαρχο στην αντιδήμαρχο κα Τάκη,  150 ευρώ  για την προμήθεια αναμνηστικών κυπέλλων για τον αγώνα “santa run” το Δεκέμβριο του 2016!? Απευθείας ανάθεση, πάλι στον κ. Τζέπο, είχαμε και πριν λίγες ημέρες για την παράθεση μπουφέ  κόστους 600 ευρώ, κατά τις εκδηλώσεις “Γιορτή του κάμπου”.
Καθ’ όλα νόμιμες οι αναθέσεις. Μόνο που η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι  τίμια,  αλλά και να φαίνεται.
– Για ποιό λόγο επελέγη η συγκεκριμένη επιχείρηση για όλες αυτές τις προμήθειες; Δεν υπήρχαν άλλες στη Νάουσα;
– Για ποιό λόγο επελέγη η απευθείας ανάθεση αντί να ζητηθούν προσφορές ώστε να επιτευχθεί η χαμηλότερη τιμή;
– Ποια είναι η χρηστή οικονομική διαχείριση, όταν δεν υπάρχουν μειοδοτικές προσφορές;
– Γιατί, όπως πληροφορούμεθα,  έγινε διαγωνισμός για την προμήθεια κρεάτων, μαναβικών και άλλων ειδών για τους Παιδικούς Σταθμούς, αλλά όχι και για το ψωμί;

Συνέχεια περί απευθείας αναθέσεων

Υπάρχει και συνέχεια στις απευθείας αναθέσεις:
–  Με την ανάθεση  μελέτης για το brand name (ταυτότητα)  της Νάουσας  στην εταιρία Colibri του κ. Χρήστου Χέλμη ο οποίος είχε αναλάβει  την προεκλογική καμπάνια του κ. Κουτσογιάννη!
– Mε την ανάθεση σε εταιρία του κ. Βαρταλάμη ο οποίος  έχει νοικιάσει το “Κιόσκι”, προμηθειών (γεύματα, βασιλόπιτες, μπουφέ κ.λ.π) ύψους 5.755 ευρώ από το Δεκέμβριο μέχρι σήμερα,  ενώ η σύμβαση είχε υπογραφεί  με τον ίδιο ως φυσικό πρόσωπο και όχι ως εταιρία!?
– Με την ανάθεση φιλοξενίας στο ξενοδοχείο του πρώην αντιδημάρχου κ. Μάντσιου (οι δύο τελευταίες το δίμηνο Μαϊου-Ιουνίου), για την φιλοξενία 9μελούς τηλεοπτικού συνεργείου  κόστους 1.200 ευρώ και για  τη διαμονή ομιλητών της ημερίδας της 2ης “Γιορτής του κάμπου” κόστους 175 ευρώ.
– Με…, με… με…. σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί από το Δήμο στη Διαύγεια.

Εύλογα ερωτηματικά περί
νομιμότητας που “καίνε”!

Εκτός από αυτά και άλλα πολλά, υπάρχουν και κάποια εύλογα ερωτηματικά που “καίνε” και που περιμένουν επίσημες απαντήσεις :
–  Αληθεύει και κατά πόσο είναι σύννομο,  πρόεδρος Νομικού  Προσώπου του Δήμου να λαμβάνει αντιμισθία- αποζημίωση θέσης και   ταυτοχρόνως να λαμβάνει και προνοιακό επίδομα-σύνταξη;
–  Αληθεύει ότι πρώην εργαζόμενος της ΔΕΥΑΝ και σύζυγος προέδρου Ν.Π, μισθοδοτούνταν με πλαστό πτυχίο; Και όταν αυτό έγινε αντιληπτό κατά  την υποβολή δικαιολογητικών για τη συνταξιοδότησή του, τι έκαναν οι τότε αρμόδιοι και υπεύθυνοι της δημ. επιχείρησης;  Προσέφυγαν στη δικαιοσύνη; Φρόντισαν για την επιστροφή των χρηματικών ποσών που παρανόμως κατεβλήθησαν στον εν λόγο εργαζόμενο;

Ευθύνες έχουν και οι δημοτικοί
 σύμβουλοι της πλειοψηφίας

Για όλα αυτά που συμβαίνουν, δεν είναι άμοιροι ευθυνών οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής. Νέοι άνθρωποι, μορφωμένοι, στους οποίους ένας ολόκληρος Δήμος εναπόθεσε τις ελπίδες για ήθος, χρηστή διοίκηση και όραμα για έργα μεσοπρόθεσμα  που θα ανακούφιζαν την καθημερινότητα του πολίτη, αλλά και μακροπρόθεσμα  που θα έδιναν “ανάσα” στη δοκιμαζόμενη περιοχή μας. Οφείλουν τουλάχιστον αυτοί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ορθώσουν το ανάστημά τους για να σταματήσει αυτή η κατρακύλα του πολιτικού γίγνεσθαι στο Δήμο μας!

Αυτά εν ολίγοις και έπεται συνέχεια…

“Φωνή Ναούσης 15/7/2017”

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας