Βέροια Ειδήσεις με Διάρκεια Πολιτισμός

ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας Καλοκαίρι 2017, Θέατρο Άλσους. Οι επόμενες εκδηλώσεις

Πέμπτη 20  Ιουλίου

Μουσική παράσταση «ΑΛΕΞΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ»του Νίκου Καζαντζάκη

«Ο Ζορμπάς μ΄ έμαθε ν’ αγαπώ τη ζωή και να μη φοβούμαι το θάνατο…»

Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής Διασκευή: Θανάσης Παπαθανασίου & Μιχάλης Ρέππας

Στο ρόλο του Αλέξη Ζορμπά ο Γρηγόρης Βαλτινός

«Η εμβληματική μορφή του Αλέξη Ζορμπά από το μνημειώδες και διεθνώς αναγνωρισμένο έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ο Βίος και η Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» ξαναζωντανεύει από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη, με την αυθεντική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή και σε μια μοναδική διασκευή των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα. Η παράσταση θα ανέβει φέτος το καλοκαίρι σε Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, τιμώντας το Έτος Καζαντζάκη 2017, που σηματοδοτεί τα 60 χρόνια από το θάνατο του μεγαλύτερου Έλληνα συγγραφέα των νεότερων χρόνων»

 

Παρασκευή 27 Ιουλίου

Θέατρο «Το Μόνον Της Ζωής Του Ταξείδιον» του Γ. ΒΙΖΥΗΝΟΥ

με την Ιωάννα Παππά

«Ο Δ. Αβδελιώδης μετά τη συγκλονιστική «Πλάτωνα Απολογία Σωκράτη», υπό την Αιγίδα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, επανέρχεται με μια νέα σκηνοθεσία, του  αριστουργήματος του μεγάλου Θρακιώτη πεζογράφου και ποιητή, με ερμηνεύτρια την Ιωάννα Παππά.

Πρόκειται για τη βιωματική ιστορία του ίδιου του Βιζυηνού, όταν  πριν κλείσει ακόμα τα δέκα του χρόνια και μετά τον πρόωρο θάνατο του πατέρα, η μητέρα του τον στέλνει στην Κωνσταντινούπολη για να μάθει την τέχνη του ράπτη, στο εργαστήριο ραπτικής ενός γέροντος συγγενούς τους,  ο οποίος του συμπεριφέρθηκε με μεγάλη σκληρότητα, ενώπιον όλων των κατά πολύ μεγαλύτερών του μαθητευομένων ραπτών, κάνοντας το μικρό ραφτόπουλο να ζήσει απροετοίμαστο και ανυπεράσπιστο μια βάναυση φυλακή»

 

Δευτέρα 31 Ιουλίου

Θέατρο «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ»  του Αριστοφάνη

 

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα ζωντανέψει ένα μεγάλο συμβολικό και πολιτικό πρόσωπο της παγκόσμιας κωμωδίας, τη «Λυσιστράτη». Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η Ναταλία Τσαλίκη θα αναμετρηθούν, με το πρώτο και ίσως καλύτερο ζευγάρι που γέννησε η κωμική ψυχή ποτέ (Κινήσιας-Μυρρίνη), που στάθηκε προπομπός και σημείο αναφοράς για τη μετέπειτα δημιουργία όλων των κωμωδιογράφων μέχρι τις μέρες μας»

 

Πέμπτη 3 Αυγούστου

ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ & ΤΙΝΓΚΕΡΜΠΕΛ «ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ»

«Την εποχή που βασίλευαν οι Νεράιδες γεννήθηκε ένα αγόρι που δε μεγάλωσε ποτέ και που μπορούσε να πετάει σε μαγικούς κόσμους ανάμεσα στις νεράιδες»

 

Σάββατο 19 Αυγούστου

ΔΗΠΕΘΕ ΚΡΗΤΗΣ

Θέατρο Ζωρζ Φεϋντώ ‘ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΣΤΟ ΣΑΚΙ’

«Πρόκειται για μια κωμωδία που συνδυάζει με αριστοτεχνικό τρόπο τη λογική και το παράλογο, οδηγώντας καθημερινούς ανθρώπους στα άκρα.

Τη μετάφραση του έργου έχει κάνει η Έρση Βασιλικιώτη, η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Καραχισαρίδη, τα σκηνικά του Αντώνη Χαλκιά, τα κοστούμια της Βάλιας Μαργαρίτη, ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι η Έλια Βεργανελάκη. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Δημήτρης Πιατάς (Πακαρέλ), Θανάσης Τσαλταμπάσης (Ντιφοσέ), Γιώργος Γιαννόπουλος (Λαντερνό, γιατρός), Αλεξάνδρα Παλαιολόγου (Μάρθα, γυναίκα του Πακαρέλ), Μαρία Γεωργιάδου (Αμαντίν, γυναίκα του Λαντερνό κ.α.»

 

Δευτέρα  21 Αυγούστου

παιδικό θέατρο ¨ΡΑΠΟΥΝΖΕΛ¨

«Μια φορά κι έναν καιρό, σε έναν πανύψηλο πύργο στο δάσος, ζει  η  Ραπουνζέλ, ένα κορίτσι αλλιώτικο από τα άλλα, με τεράστιες, μακριές χρυσαφένιες πλεξούδες που έχουν την μαγική δύναμη να χαρίζουν νιάτα και ομορφιά σε όποιον τις αγγίξει. Η ¨ψευτομητέρα¨ της, που προσπαθεί απεγνωσμένα να παραμείνει νέα και όμορφη, την έκλεψε από τους πραγματικούς της γονείς, μόλις γεννήθηκε και την εγκλώβισε στον πύργο της, με σκοπό να εκμεταλλευτεί την δύναμη των μαλλιών της. Ώσπου μια μέρα όλα αλλάζουν…..»

Παιδική Σκηνή Ροντίδη

 

Κυριακή 27 Αυγούστου

Θέατρο Σκιών «Ο Καραγκιόζης ναυαγοσώστης»!!!

Από το Θέατρο Σκιών Αθανασίου

 

Τρίτη 29 Αυγούστου

Παιδικό θέατρο «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων»

«Αλίκη, από τον καθρέφτη μάθε να περνάς!

Αγκαλιά με το έργο που του ψιθυρίζει τα ωραιότερα μυστικά είναι ο κάθε δημιουργός και με αυτό ταξιδεύει και πορεύεται στη ζωή και την τέχνη του. Και το έργο σαν ένα δέντρο που φυτρώνει στην καρδιά και ζει από τις ιστορίες και τα παράξενα του κόσμου που δεν έχουν τελειωμό, οδηγεί σοφά όπως μόνο αυτό ξέρει, την ζωή του δημιουργού. Αυτό το δέντρο όλα τα χωρά και τα γεννά,  έμπνευση, όραμα, φαντασία, ουτοπία, ομορφιά, έναν ολόκληρο , άλλο κόσμο, που μέσα του ζούνε τα παιδιά και όλοι όσοι θέλουν και μπορούν παιδιά να παραμείνουν»

 

ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΒΟΥΡΕΣ

Τετάρτη 30 Αυγούστου

«Ύστερα από την τεράστια επιτυχία της παράστασης για δύο συνεχόμενες θεατρικές σεζόν στην Αθήνα, η επίκαιρη και μοναδική κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου με τίτλο «Μάνα θα πάω στο Hollywood», θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα. Τη σκηνοθεσία υπογράφουν ο Φωκάς Ευαγγελινός και η Δήμητρα Παπαδοπούλου και μας θυμίζουν ότι ακόμα και στα πιο δύσκολα ο Έλληνας ψάχνει να εφεύρει λύσεις για να επιβιώσει και να απογειωθεί.

.

Πέμπτη 31 Αυγούστου

Συναυλία

NATAΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ ΒΑΒΕΛ 2 Summer Edition
ΘΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ  |  ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ

«Η ΒΑΒΕΛ2 είναι μια ολοκαίνουρια, αστραφτερή παράσταση υψηλής αισθητικής και άρτιας παραγωγής. Σε αυτήν υπάρχουν όλα: οι μεγάλες τους επιτυχίες αλλά και απρόσμενα περάσματα σε αγαπημένες στιγμές από το παρελθόν. Μία εξαιρετική, καλοκουρδισμένη μπάντα με πρωτότυπες, διονυσιακές ενορχηστρώσεις. Οι εικόνες, τα αισθήματα, οι αφορμές που δίνουν υπόσταση στα τραγούδια τους»

 

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου

Παιδικό θέατρο «Σέρλοκ Χολμς – Ένα Μυστήριο με Νόημα»

σε κείμενο και σκηνοθεσία Ντίνας Σταματοπούλου και πρωτότυπη μουσική  Κωστή Μαραβέγια!

«Το έργο, βασισμένο στην κλασική δομή των αστυνομικών μυστηρίων του Άρθουρ Κόναν Ντόυλ,  πλέκει στοιχεία της βικτωριανής εποχής με σύγχρονα, σ’ ένα μυστήριο με Νόημα…!  Επάνω στη σκηνή και δίπλα στα παιδιά, εκτυλίσσεται η πιο ανατρεπτική υπόθεση που είχε ποτέ να αντιμετωπίσει ο Σέρλοκ Χολμς!

Ο λατρεμένος ήρωας των ιστοριών του Άρθουρ Κόναν Ντόυλ, με τον θαυματουργό μεγεθυντικό φακό του, τον πιστό του φίλο δρ. Γουότσον και ένα επιτελείο οκτώ ταλαντούχων ηθοποιών, μουσικών και χορευτών παροτρύνουν τα παιδιά να ακονίσουν την παρατηρητικότητά τους, να οξύνουν την κριτική τους ικανότητα και να γίνουν χαρούμενοι «συνένοχοι» στη λύση του μυστηρίου»

Παιδική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου

 

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου

Η Όπερα βγήκε απ’ τον Παράδεισο” της Κασσάνδρας Δημοπούλου, σε σκηνοθεσία της Τζένης Δριβάλα.  Πρωταγωνιστεί ο αξιόλογος και γνωστός ηθοποιός Άκης Σακελλαρίου.  Τον πλαισιώνουν σημαντικά ονόματα από το χώρο του Λυρικού Θεάτρου, όπως Σοφία Μητροπούλου, Κασσάνδρα Δημοπούλου, Φίλιππος Μοδινός, σε μία παράσταση που εμπεριέχει πολλά γνωστά αποσπάσματα από το παγκόσμιο ρεπερτόριο της όπερας.

Σημεία Προπώλησης: 

  • Χώρος Τεχνών Δήμου Βέροιας – Π.Μελά και Μπιζανίου , τηλ. 2331 0 78100
  • Βιβλιοπωλείο Επίκαιρο, Βενιζέλου, τηλ  2331024612
  • Καφέ Μπρίκι, Μητροπόλεως  , τηλ  2331020201
  • Ουζερί Στάσου Μύγδαλα, Μητροπόλεως , τηλ.2331120327

Και

  • Seven Spots, Λεωφόρος Ανοίξεως 114, τηλ 23310 75448
  • Ηλεκτρονικά στο viva.gr και σε όλα τα φυσικά σημεία προπώλησης viva.gr
  • Τηλεφωνικά στο 11876
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας