Αγροτικά

Τάσος Μπαρτζώκας: “Κοινοτική ενίσχυση στο ροδάκινο τώρα!”

Ο Νομός μας βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής, καθώς οι δυσοίωνες προβλέψεις επαληθεύτηκαν, με τις τιμές των ροδακίνων να είναι σε τραγικά χαμηλά επίπεδα. Η τιμή πώλησης από τον παραγωγό, στα 10, 15 ή 20 λεπτά το κιλό, στις καλύτερες των περιπτώσεων, ξεπερνά κατά πολύ το κόστος παραγωγής, οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια τους αγρότες στην εξαθλίωση και την ολική καταστροφή!

Καταστροφή που αφορά όλους μας. Εάν δεν υπάρξει άμεσα στήριξη, κινδυνεύει ο πυρήνας της παραγωγής και της οικονομίας του τόπου μας να αφανιστεί! Οι ροδακινοπαραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση.

Γνωρίζουμε όλοι, ότι το εμπάργκο της Ρωσίας είναι η βασικότερη αιτία αυτής της κατάστασης. Επομένως, θα πρέπει να υπάρξουν συντονισμένες προσπάθειες, από την Κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της οικονομικής ενίσχυσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κοινοτική ενίσχυση, η οποία και προβλέπεται, αλλά και έχει ξαναδοθεί, το 2015, επί υπουργίας Γιώργου Καρασμάνη. Άρα υπάρχει και ο τρόπος και η προηγούμενη εμπειρία. Και όμως εδώ και τρία χρόνια καμία ενέργεια δεν έγινε. Το λόγο τον ξέρει μόνο η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός. Τα αποτελέσματα, όμως, της απραξίας τους είναι καταστροφικά για τον αγρότη παραγωγό.

Έστω τώρα, όμως ας αφυπνιστούν, όλοι όσοι εκπροσωπούν τη σημερινή Κυβέρνηση! Τα προβλήματα δε λύνονται με ψεύτικες και ανεδαφικές υποσχέσεις. Να σταματήσουν τις διαπιστώσεις και την κριτική, σαν να είναι ακόμη αντιπολίτευση και επιτέλους να προχωρήσουν σε πράξεις.

5/7/2017

Τάσος Μπαρτζώκας

Δικηγόρος – Πολιτευτής ΝΔ

banner-article

Ροη ειδήσεων