Κοινωνία Πολιτική

Απ. Βεσυρόπουλος: “Με κατασχέσεις απαντά η Κυβέρνηση στην αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν στην υπερφορολόγηση”

 Δελτίο Τύπου

O Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών, βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, αναφερόμενος στην αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, στην έκρηξη των κατασχέσεων, αλλά και των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης εις βάρος πολιτών, που έχουν οφειλές προς την Εφορία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, δύο χρόνια μετά το αλήστου μνήμης δημοψήφισμα, οδηγεί σε αδιέξοδο χιλιάδες πολίτες. Η πολιτική της υπερφορολόγησης συρρικνώνει τις αναπτυξιακές προοπτικές, οδηγεί σε απόγνωση, νοικοκυριά και επιχειρήσεις και αυξάνει τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών προς την Εφορία.

Το Μάιο, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν αγγίζοντας τα 95,2 δις ευρώ και πολύ σύντομα, με τους πολίτες να αδυνατούν να καταβάλουν τις υπέρογκες φορολογικές επιβαρύνσεις, θα ξεπεράσουν τα 100 δις ευρώ.

Οι γονατισμένοι από την υπερφορολόγηση συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν κατασχέσεις με συνοπτικές διαδικασίες. Συγκεκριμένα, τους πρώτους πέντε μήνες του 2017, έγιναν κατασχέσεις σε 930.160 φορολογουμένους, 91.104 περισσότερες από τον Δεκέμβριο του 2016 και 191.540 περισσότερες από τον περασμένο Μάιο.

Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα κάνει δηλαδή, 1.000 περισσότερες κατασχέσεις την ημέρα από πέρυσι. Σαν να μην έφτανε αυτό προγραμματίζει κατασχέσεις και αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε 1.619.875 πολίτες τους επόμενους μήνες. Η πολιτική αυτή δεν είναι απλά αδιέξοδη, είναι καταστροφική.

Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Χρειάζεται μια σοβαρή Κυβέρνηση που θα εμπνέει εμπιστοσύνη, θα προσελκύει επενδύσεις και θα προχωρά σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μειώνοντας, στοχευμένα, φόρους αλλά και δημόσιες δαπάνες».

banner-article

Ροη ειδήσεων