Βέροια Κόσμος

Μαθητές από το Πούσκιν της Αγίας Πετρούπολης στη Βέροια

Μαθητές από το σχολείο 606 του Πούσκιν της Αγίας Πετρούπολης επισκέφτηκαν τη Βέροια την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του Δήμου Βέροιας με το Δήμο Πούσκιν αλλά και σε συνέχεια του εκπαιδευτικού προγράμματος αδελφοποίησης με το 4ο ΓΕΛ Βέροιας που ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες με την επίσκεψη εκπαιδευτικής αποστολής του λυκείου στην Αγία Πετρούπολη.

Τους μαθητές συνόδευαν ομάδα καθηγητών με επικεφαλής τη Διευθύντρια του σχολείου, κα. Marina Schmulevich, ο Διευθυντής του 4ου ΓΕΛ Βέροιας, Πασχάλης Θεοτοκίδης και οι καθηγήτριες Ευγενία Καβαλάρη και Μαρία Ζερβάκη.

Την εκπαιδευτική αποστολή από το Πούσκιν καλωσόρισε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ο οποίος τόνισε πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που η αδελφοποίηση της Βέροιας με το Πούσκιν έχει πλέον απτά αποτελέσματα σε επίπεδο κοινωνίας, με την αδελφοποίηση των δυο σχολείων να είναι μια πράξη που επικυρώνει τους ειλικρινείς και ουσιαστικούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο πόλεων.

Στην υποδοχή παραβρέθηκαν επίσης ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου και ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, Νικόλαος Μαυροκεφαλίδης, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει ως εκπρόσωποι του Δήμου Βέροιας στο πρόσφατο εκπαιδευτικό ταξίδι στο Πούσκιν μαζί με την ομάδα του 4ου ΓΕΛ.

Τέλος, μεταξύ των δυο πλευρών ανταλλάχτηκαν αναμνηστικά δώρα, με το Δήμαρχο να χαρίζει στη διευθύντρια του σχολείου από το Πούσκιν μια ιστορική γκραβούρα που απεικονίζει το Βήμα του Αποστόλου Παύλου.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας