Βέροια Κοινωνία

Συνέντευξη Τύπου του ΚΚΕ στη Βέροια για τα ναρκωτικά: “Όχι σε όλα τα ναρκωτικά”

Δήμητρα Σμυρνή

Μετά από επίσκεψη στα νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας ο Οδυσσέας Μααΐτα, από το Γραφείο Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, συνοδευόμενος από το γιατρό, στέλεχος του Κόμματος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάουσας, Γιώργο Καρτσιούνη, με παρούσα τη Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ημαθίας Μαίρη Παπαδοπούλου, έδωσε Συνέντευξη Τύπου στη Βέροια, στα πλαίσια της χθεσινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών.

Οι θέσεις του ΚΚΕ  για το πρόβλημα των ναρκωτικώναν απτύχθηκαν από τον ομιλητή αναλυτικά και με σαφήνεια.

«Παλεύουμε όλο το χρόνο και όχι περιστασιακά με το πρόβλημα των ναρκωτικών, γιατί είναι ένα από τα σημαντικότερα, που αγγίζει τη νεολαία μας. Ακραίο φαινόμενο, που αντανακλά όμως το πρόσωπο του Καπιταλισμού» ξεκίνησε λέγοντας ο ομιλητής.

Δείχνοντας τη διαφορετική τοποθέτηση του Κόμματος σε σχέση μ’ εκείνους που προσπαθούν άμεσα ή έμμεσα να τα νομιμοποιήσουν ξεκινώντας από την κάνναβη, πέρασε στον κυρίαρχο στόχο τους, που είναι η περιθωριοποίηση της νεολαίας, και η αποδυνάμωσή της στη λήψη πολιτικών αποφάσεων.

Παίρνοντας αρνητική θέση στο διαχωρισμό μαλακών και σκληρών,  εξήγησε πως και τα μαλακά, όπως η κάνναβη, προκαλούν εξάρτηση και μοιραία οδηγούν στη συνέχεια στα σκληρά.

Το πρόβλημα δεν είναι φαρμακολογικό αλλά κοινωνικό και πολιτικό. Όσο για το επιχείρημα για την ελεύθερη διάθεση του σώματος είναι ανεδαφικό. Ελεύθερος είναι όποιος μπορεί να αντιμετωπίσει τη ζωή του. «Θέλουν το λαό μαστουρωμένο αλλά τη γειτονιά τους καθαρή» είπε χαρακτηριστικά.

Καταδικάζοντας το περίφημο Ολλανδικό Μοντέλο, που έχει γίνει δυστυχώς πρότυπο και για την υπόλοιπη Ευρώπη, οδηγώντας με ταχύτατους ρυθμούς στην αύξηση και όχι στη μείωση των ναρκομανών, που υιοθετείται ως ιδέα κι από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, έδωσε στοιχεία που τρομάζουν με τους αριθμούς τους.

Αναφέροντας ότι το θέμα της νομιμοποίησης χτυπά την πόρτα της Ελληνικής Βουλής με σαράντα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεκριμενοποίησε για μια ακόμη φορά τις θέσεις του ΚΚΕ, λέγοντας:

«Όχι σε όλα τα ναρκωτικά, όχι στα υποκατάστατα, μείωση της ζήτησης και όχι της βλάβης.

Ναι στην πρόληψη, τη θεραπεία και την επανένταξη.

Θα εμποδίσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε τα αμύθητα κέρδη που παράγονται από τα ναρκωτικά και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την ανατροπή του Καπιταλισμού» κατέληξε ο Οδυσσέας  Μααΐτα.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το ρόλο του ΟΚΑΝΑ, με τα στατιστικά στοιχεία που έχουμε για τα ναρκωτικά στην Ημαθία και με τη θέση την επίσημη των άλλων κομμάτων, δόθηκαν απαντήσεις όπως:

Οι επιτυχίες του ΟΚΑΝΑ δυστυχώς δεν είναι πολλές. Εμείς υποστηρίζουμε τα στεγνά προγράμματα.

Με στοιχεία του 2011 η Ημαθία βρισκόταν στην 7η θέση στην Ελλάδα ως προς τα οινοπνευματώδη και ευτυχώς πολύ χαμηλότερα στα ναρκωτικά. Δεν έχουμε καινούργια στοιχεία.

Τα άλλα κόμματα αποφεύγουν την επίσημη θέση, όταν όμως ακολουθούν την ΕΕ, μοιραία δέχονται και τις θέσεις της απέναντι στα ναρκωτικά.

Μετά τη συνέντευξη τύπου ακολούθησε σύσκεψη για τα ναρκωτικά και συζήτηση με το κοινό.

banner-article

Ροη ειδήσεων