Βέροια Γράμματα & Τέχνες Ρεπορτάζ

Γιάννης Αγγελάκας ο ανατρεπτικός στην “Εύηχη Βέροια”, ξεσηκώνοντας τα πλήθη

Δήμητρα Σμυρνή

Χρόνια τώρα, από την εποχή που ξεκίνησε την καριέρα του με τις «Τρύπες», ο Αγγελάκας έχει τους φανατικούς οπαδούς του, που με εκδηλώσεις λατρείας γεμίζουν τους χώρους που τραγουδά.

Ανατρεπτικός στον ήχο και προπαντός στο στίχο, πάντα κοντά στη νεολαία, μεταφέροντας  στα τραγούδια του τον παλμό και τα αδιέξοδα των νέων.

Τραγουδιστής, συνθέτης, ηθοποιός και ποιητής, αποτελεί για τα μουσικά πράγματα της ροκ μια ταυτότητα την οποία οι νέοι εμπιστεύονται.

Το ότι ο Παντελής Βούλγαρης τού έδωσε να γράψει τη μουσική για την ταινία του «Ψυχή βαθιά», αποτελεί μια παραπάνω απόδειξη για την ιδιαιτερότητά του.

Στη χθεσινή συναυλία του στην Πλατεία της Ελιάς, στα πλαίσια της «Εύηχης Πόλης», ο Αγγελάκας ξεσήκωσε με τα τραγούδια του όχι μόνο την Ελιά, αλλά ολόκληρη… την πόλη, αφού ο ήχος έφτανε πολύ μακριά.

Αεικίνητος πάνω στη σκηνή, εκστασιασμένος από τη μουσική του και τη λατρεία των οπαδών του, ηλέκτρισε την ατμόσφαιρα, μετατρέποντας την Πλατεία σε μια κινούμενη μάζα που λικνιζόταν στους εκρηκτικούς ρυθμούς της ορχήστρας του, σηκώνοντας ρυθμικά τα χέρια ψηλά, σε μια συνεχή επικοινωνία με το είδωλό της.

Η «Εύηχη» πέτυχε να ικανοποιήσει ένα μεγάλο μέρος της νεολαίας, αλλά και μεγάλους που ήταν εκεί, δείχνοντας ότι στόχος της είναι να προσφέρει μέσα στο πενθήμερο των γιορταστικών εκδηλώσεων μια ποικιλία ακουσμάτων, που αγκαλιάζουν όλες τις προτιμήσεις και τις ηλικίες.

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας