Τοπικά

Μήνυμα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για την Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων

Σήμερα η χώρα μας και η περιοχή μας, δοκιμάζεται καθημερινά από την προσφυγική κρίση. Στην Βέροια και στην Αλεξάνδρεια εκατοντάδες πρόσφυγες, ξεριζωμένοι από τα πάτρια χώματά τους  στην Συρία αλλά και σε άλλες περιοχές με απολυταρχικά καθεστώτα,  αγωνίζονται να βρουν νέες πατρίδες για τις οικογένειες τους.

Σ. αυτό το διαρκή αγώνα οφείλουμε ως άνθρωπος προς συνάνθρωπο να αγωνιστούμε μαζί τους, να τους συμπαρασταθούμε, δίνοντας το χέρι μας ως μια σανίδα σωτηρίας. Οφείλουμε να πολεμήσουμε κάθε μορφή ρατσιστικής, ξενοφοβικής και μισαλλόδοξη φωνής και πράξης .

Καθήκον  κάθε δημοκρατικού πολίτη αυτής της χώρας είναι να εκφράσει την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη και το σεβασμό μας προς τον αγώνα τους, τον σεβασμό μας προς τις διεθνείς συνθήκες για τους πρόσφυγες. Πρέπει να παλέψουμε για μια Ευρώπη  χωρίς συρματοπλέγματα,, χωρίς διακρίσεις, χωρίς πνιγμούς  αθώων ανθρώπων και ιδιαίτερα μικρών παιδιών.

Οφείλουμε να αγωνιστούμε για την παύση του πολέμου στη Συρία, την ειρήνευση και τη σταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

banner-article

Ροη ειδήσεων