Βέροια Πολιτισμός

Με συνάντηση φιλαρμονικών και φλαμένκο ξεκίνησε η “Εύηχη Πόλη”

Με μουσική, τραγούδι και χορό το ξεκίνημα της «Εύηχης Πόλης», που έδωσε ανοίγοντας χθες το βράδυ, 21 Ιουνίου, μια όψη γιορταστική στην πόλη.

Δυο φιλαρμονικές, της Βέροιας και της Νάουσας, υπό τη διεύθυνση των Βαλάντη Κυριακίδη και Κωνσταντίνου Φραγκοτσινού αντίστοιχα, συναντήθηκαν χθες στο πάρκο της Ελιάς, αφού διέσχισαν παίζοντας τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, (Μητροπόλεως, Βενιζέλου, Ελιάς και Ανοίξεως), για να δώσουν με παρουσία πολύ κόσμου κομμάτια χαρούμενα, παρμένα απ΄ όλα τα είδη της μουσικής.

Αργότερα ο κόσμος μεταφέρθηκε στο πάρκο των Αγίων Αναργύρων, όπου το φλαμένκο, χορός ανδαλουσιάνικός του 19ου αιώνα, που κρύβει στις κινήσεις και στο τραγούδι που το συνοδεύει όλο το πάθος της ισπανικής φυλής, κράτησε το ενδιαφέρον του κοινού για πολλή ώρα.

Εντυπωσιακές οι χορεύτριες Αργυρώ Τσάπου, Σοφία Κιορπέ και Μαρία Μανδραγού, με κορυφαίο τραγουδιστή τον Juan Granados, χάρισαν στο κοινό που συμμετείχε την αίσθηση της φυγής από τη δύσκολη καθημερινότητα, σ΄ αυτό το ξεκίνημα της «Εύηχης».

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων