Βέροια Γράμματα & Τέχνες Περισσότερο διαβασμένα

Εντυπωσιακή η έκθεση φωτογραφίας για τις “ανθισμένες ροδακινιές” στο Δημαρχείο της Βέροιας

 Δήμητρα Σμυρνή

Ο κάμπος της Βέροιας έτσι κι αλλιώς αποκτά μια άλλη διάσταση, όταν μεταμορφώνεται σ’ένα ρόδινο σύννεφο με τις ανθισμένες ροδακινιές του, κανείς όμως δε μπορεί να φανταστεί τη διάσταση που πήρε αυτός ο κάμπος μέσα από το μαγικό καθρέφτη της φωτογραφικής τέχνης!

Η έκθεση που διοργάνωσε ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Ομάδα Βέροιας «Αντίθεσις», στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ροδάκινου, και που αποτελεί προϊόν διαγωνισμού φωτογραφίας με θέμα τις «ανθισμένες ροδακινιές», είναι πραγματικά ένα υψηλό δείγμα φωτογραφικής τέχνης, που  το χαρακτηρίζει η έμπνευση, η φαντασία και η ευαισθησία.

Αλλού ένα κλαδί μοναχικό, αλλού πρόσωπα να αναδεικνύονται μέσα από τα δέντρα – και κάποιες φορές να τα αναδεικνύουν-  αλλού ομίχλη υποβλητική να τα υπογραμμίζει κι αλλού το φώς ή οι ιριδισμοί της βροχής να παίζουν με τα  ανθισμένα δέντρα, οδηγώντας σε μια θεατρική αίσθηση ενός ατμοσφαιρικού σκηνικού.

Αξίζουν συγχαρητήρια και στους διοργανωτές της έκθεσης αλλά και στους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό φωτογραφίας, οι οποίοι εμπνεύστηκαν από το θέμα τους τόσο, ώστε σίγουρα να δυσκολέψουν την κριτική επιτροπή στην απονομή των βραβείων.

Νικητές αναδείχτηκαν οι:

1. Γκρίτσας Χρήστoς
2. Τρομπούκης Νώντας
3. Παπαρέντης Δημήτρης

Συμμετείχαν οι:

Χατζηγεωργίου Γιάννης
Κακαμανούδης Αναστάσιος
Δημητριάδου Ανθούλα
Γκρίτσας Χρήστος
Δέσποινα Μιχαηλίδου
Σαράντη Δήμητρα
Ζιάννης Δημήτρης
Λαγιώνης Θοδωρής
Λαζαρίδου Κωνσταντίνα
Νέστορας Φουστάνας
Βλαχόπουλος Ντίνος
Στεφανίδου Μαρία
Γεωργιτζίκη Αικατερίνη
Γιαννέκας Ιωάννης
Γιώργος Αραψαηλίδης
Ειρήνη Σαμτανίδου
Λάζαρος Αθανασιάδης
Μαρία Ιωαννίδη
Νίκος Μπάμπος

Η έκθεση εγκαινιάστηκε την περασμένη Κυριακή 18 Ιουνίου και θα είναι ανοιχτή στο Δημαρχείο της πόλης για δεκαπέντε μέρες.

Φωτογραφίες: faretra.info

 

banner-article

Ροη ειδήσεων