Απόψεις Κοινωνία

“Τα παιδιά στη βιοπάλη και τα παιδία παίζει” γράφει ο Πυθαγόρας Ιερόπουλος

Οδηγίαι διά την προστασίαν των ανηλίκων “ερευνητών” εις τους κάδους απορριμμάτων του Δήμου.

Εσείς τα νεαρά βλαστάρια που θα αποτελέσετε μεθαύριο τον εθνικό στρατό της πατρίδος σας, κι εσείς αυριανές μητέρες του έθνους σας, κατά την εκτέλεση του ιερού, για σας και τις οικογένειες σας, έργου της εξερευνήσεως των συνήθως άπλυτων Δημοτικών σκευοφόρων σκουπιδιών, πρέπει οπωσδήποτε να πάρετε σοβαρά υπ’ όψιν τις παρακάτω οδηγίες για το καλό σας, για το καλό της πατρίδος, για το καλό του Δήμου και εν γένει για το καλό της εθνικής μας οικονομίας.

-Να μη συναγωνίζεστε μεταξύ σας για το ποιος πρώτος θα βουτήξει ή θα βουτηχτεί στη σκουπιδιάρα

Διότι
α) η απότομη επαφή της μύτης σας με την αβάσταχτη δυσωδία θα προκαλέσει κάποια στιγμή, το λιγότερο, προβλήματα σε όλο το φάσμα του προσώπου σας.

Διότι
β) η συνάντησή σας στους κάδους με εκπροσώπους των προστατευομένων από τις φιλοζωικές εταιρείες όντων, είτε ζωντανών, που θα σας αντιμετωπίσουν ως ανταγωνιστές με τα γνωστά αποτελέσματα, είτε ψόφιων, όπως και να ΄χει το πράγμα, θα έχει δυσάρεστες συνέπειες για σας.

Διότι
γ) τα σπασμένα γυαλιά, τζάμια ή γυαλικά, το λιγότερο, θα ταλαιπωρήσουν άσχημα τα χεράκια σας.

Διότι
δ) αν καμιά φορά –συχνά συμβαίνει αυτό- βρείτε εκείνα που οι μεγάλοι τα λένε “σύριγγες”, να ξέρετε ότι δεν πρέπει να παίζουμε με αυτά. Κάνουν κακό.

Διότι
ε) συχνά βρίσκετε πραγματάκια σαν φούσκες με πλατιά στρόγγυλη αρχή -αυτά κάποτε τα λέγανε καπότες. Να μην τα φουσκώνετε με το στόμα γιατί αυτό είναι θάνατος για την υγεία.

Διότι
στ) αν πάλι ανακαλύψετε στους κάδους ποντίκια, που ευνοείται η ανάπτυξη τους στο βασίλειο της απλυσιάς, μη προσπαθήσετε να τα πιάσετε με σπάγκους για παιχνίδι, είναι επικίνδυνο πράμα αυτό.

Διότι
ζ) καμιά φορά να μην είστε σίγουροι ότι στους μπλε κάδους υπάρχουν μόνο χαρτιά ή σχετικά μ’ αυτά. Να έχετε στο νου σας ότι λαμπροί συνδημότες σας φροντίζουν να προορίζουν όλα τα παραπάνω κακά πράγματα και στους μπλε κάδους που είναι για χαρτικά και παρόμοια.

Και

-Αν ψάχνοντας στα σκουπίδια βρίσκετε -ιδίως τις πρωινές ώρες- χορταράκια ή σπόρους όμορφα τυλιγμένα σε χαρτάκια, αυτά ούτε τα καίμε, ούτε τα παίζουμε, ούτε τα δίνουμε στον μεγαλύτερο αδερφό μας, αλλά μόνο στο δάσκαλό μας.

Τι άλλο να πω,
Καλές διακοπές στη χωματερή

Πυθαγόρας Ιερόπουλος

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας