Κοινωνία Νάουσα

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: Αγωνιζόμαστε και διαδηλώνουμε έξω από το Νατοϊκό Στρατηγείο της Θεσσαλονίκης

«…Στρατηγέ, ο άνθρωπος είναι χρήσιμος πολύ.

Ξέρει να πετάει, ξέρει και να σκοτώνει.

Μόνο που έχει ένα ελάττωμα:

Ξέρει να σκέφτεται»

Μπρεχτ

Από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, ο αέρας μυρίζει μπαρούτι. Οι ιμπεριαλιστές ξαναμοιράζουν τη γη με των λαών το αίμα, με στόχο το μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και αγωγών, των αγορών, σε όφελος των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, εμπλέκει ακόμη περισσότερο τη χώρα μας στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων. Δίνει 4 δισ. κάθε χρόνο στο ΝΑΤΟ -το 2% του ΑΕΠ, όσο ακριβώς είναι οι αιματηρές περικοπές που συμφώνησε με την ΕΕ και το ΔΝΤ- τη στιγμή που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα.

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Η κυβέρνηση στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, λαμβάνει μέρος σε 13 ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο. Την ίδια στιγμή στο Αιγαίο έχει συγκεντρωθεί πρωτοφανής όγκος πολεμικών πλοίων και φονικών μηχανών κάθε είδους. Από τη Σούδα φεύγουν οι πύραυλοι που βομβαρδίζουν τις άλλες χώρες. Αντίστοιχα, το Νατοϊκό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη αποτελεί κέντρο ταχείας Αντιδράσεως του ΝΑΤΟ, έχει αναβαθμιστεί σε «Στρατηγείο Υψηλής Ετοιμότητας».

68 χρόνια ΝΑΤΟ, χούντες-πόλεμοι-τρομοκρατία!

Όπου πηγαίνει το ΝΑΤΟ σπέρνει το θάνατο και την καταστροφή, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα. Μόνο παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας δεν είναι. Το βλέπουμε από την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, από τις τωρινές εξελίξεις στην ΠΓΔΜ. Οι συνεχείς και αυξημένες παραβιάσεις που καταγράφονται στο Αιγαίο, έχουν την πλήρη κάλυψη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Δε θα ματώνουμε για τα κέρδη τους, δεν θα γίνουμε κρέας στα κανόνια τους!

Εμείς δεν πολεμάμε στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία!

Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με την εργατική τάξη άλλων χωρών, με τους άλλους λαούς. Αντίθετα, μας ενώνει το κοινό συμφέρον της πάλης για μία ζωή χωρίς εκμετάλλευση και φτώχεια, χωρίς αφεντικά, με τους λαούς να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν. Αυτή είναι η ζωή που μας ανήκει!

 Αγωνιζόμαστε και διαδηλώνουμε έξω από το Νατοϊκό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης:

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΟΥΝΗ, 1:00μμ, Πλ. Αριστοτέλους

Αναχώρηση λεωφορείων: 11:00πμ από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας

 

Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών

για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά

Νάουσα, 14/6/2017

banner-article

Ροη ειδήσεων