Βέροια Ρεπορτάζ

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας – Ειδήσεις και στιγμιότυπα από τη Συνεδρίαση (12/6/’17)

Δήμητρα Σμυρνή

Με ένταση η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς η αντιμετώπιση νομικών εκκρεμοτήτων που προέρχονται από το καυτό πάντα θέμα της Γέφυρας Κούσιου, αλλά και άλλα θέματα μικρότερης σημασίας που προέκυψαν δημιούργησαν μια κάπως ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.

Στόχος του Δήμου η αποζημίωση από το Δημόσιο για την καθυστέρηση της γέφυρας

Ερωτήσεις, τοποθετήσεις, συμπλεύσεις και αντιθέσεις προκάλεσε το 3ο θέμα της χθεσινής συνεδρίασης, καθώς ο δικηγόρος του Δήμου, κ. Παπαστεργίου, ζήτησε την αρωγή Καθηγητή Πανεπιστημίου από την Αθήνα, προκειμένου να αναλάβει το θέμα της αποζημίωσης του Δήμου από το Δημόσιο, αφού ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης με απόφασή του προκάλεσε βλάβη στο Δήμο οικονομική, αλλά όπως ειπώθηκε στη συνεδρίαση και πολιτική και ηθική, καθυστερώντας την κατασκευή του έργου.

Με ερωτήσεις όπως: «Γιατί δεν έγινε νωρίτερα η αγωγή» (Αποστολόπουλος), «Μπορεί το Δημόσιο να αποζημιώσει Δήμο; Έχει ξαναγίνει;» (Πατσίκας), «Πότε γεννήθηκε το θέμα;» (Παπαγιάννης)

Και τοποθετήσεις όπως: « Έχουμε βάσιμες αξιώσεις κατά του Δημοσίου, γιατί διαλύθηκε η σύμβαση με τη στάση του» (Λαζαρίδης), «Οι ευθύνες δεν είναι νομικές αλλά πολιτικές» (Παπαγιάννης), «Ο Δήμος δεν έχει να χάσει τίποτα προσφεύγοντας νομικά, αλλά η νέα απόφαση έχει σημασία όχι μόνο νομική αλλά και πολιτική και ηθική» (Μπέκης), «Αφού υπάρχει αποκατάσταση υπάρχει και ζημιά. Έχω εμπιστοσύνη στον κ. Παπαστεργίου. Όμως ο κ. Παπαστεργίου νομίζω πως θέλει να καλύψει κάποιους άλλους. Ο Δήμος πρέπει να κινηθεί κατά παντός υπευθύνου» (Μαρκούλης), «Ο κ. Παπαστεργίου είναι έγκριτος, δε χρειάζεται να δοθούν 8.000 ευρώ σε δικηγόρο των Αθηνών» (Αποστολόπουλος), «Δεν πρέπει να χάσουμε το δικαίωμα προσφυγής. Μόνο όφελος μπορούμε να προσδοκούμε απ’ αυτήν» (Χατζηαθανασίου), «Πρέπει να θυσιάσουμε τα χρήματα για την προσφυγή, γιατί ο έγκριτος δικηγόρος μας ζητά μια επιπλέον θεωρητική στήριξη» (Κορωνάς), «Οι δημότες τελικά θα πληρώσουν το τίμημα. Δε θα συμμετέχουμε σ’ αυτήν την κωμωδία. Αποχωρούμε» (Πατσίκας).

«Έχουμε εμπιστοσύνη στον κ. Παπαστεργίου, αλλά εμπιστευόμαστε και τη γνώμη του για την απαραίτητη παρουσία ενός θεωρητικού» είπε ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης προχωρώντας στην ψηφοφορία.

Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.


Άμεση αποκατάσταση των απολυμένων του Δήμου, αποζημίωση αγροτών

Ζήτησε ο Γιώργος Μελιόπουλος από το Δήμο, με κάλεσμα ταυτόχρονα για συμμετοχή  στο συλλαλητήριο των συνταξιούχων στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα του Βενιζέλου, καθώς και στη συγκέντρωση της Ελιάς.

Η επίσκεψη στο Καζανλίκ αφορμή για διαφορετική θεώρηση των αδελφοποιήσεων

Πιστεύοντας πως η επίσκεψη στην αδελφοποιημένη πόλη με τη Βέροια, το Καζανλίκ, αποτελεί αφορμή για μια νέα θεώρηση σχέσεων, ο Νίκος Μαυροκεφαλίδης, που την επισκέφθηκε εκπροσωπώντας το Δήμο με την κ. Παπαϊωάννου και τον κ. Σιακαβάρα, στη γιορτή των Ρόδων, κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο μια μικρή περιγραφή του ταξιδιού, και προπαντός την άποψη πως οι αδελφοποιήσεις στόχο πρέπει να έχουν όχι εθιμοτυπίες και αναψυχή αλλά την πραγματική ανταλλαγή απόψεων πάνω σε ποικίλους τομείς.

Επείγουσα και απαραίτητη η στελέχωση των Επειγόντων του Νοσοκομείου Βέροιας και της Εντατικής

Είπε ο κ. Κούτρας, τονίζοντας τη σημασία των συγκεκριμένων τμημάτων, τα οποία κυριολεκτικά σώζουν ζωές. Ταυτόχρονα ενημέρωσε για την Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί από την Παθολογική και Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου, στις 21 Ιουνίου, στο Ξενοδοχείο «Αιγές».

Διαμαρτυρίες για παραμέληση της περιοχής της Κουλούρας

Εξέφρασε ο Θωμάς Αγγελίνας, μιλώντας για αδέσποτα, για άκοπα χόρτα, σκουπίδια και αφρόντιστους δρόμους, καταγγέλλοντας τη Διοίκηση ότι ασχολείται μόνο με τον αστικό ιστό, παραμελώντας τις αγροτικές κοινότητες.

Οι απαντήσεις από τους αρμόδιους αντιδημάρχους ανέτρεψαν το περιεχόμενο των διαμαρτυριών.

Κινέζικο κανάλι θα επισκεφτεί τη Βέροια

Ανακοίνωσε χθες ο Βασίλης Λυκοστράτης, το οποίο και θα προβάλει το τουριστικό της πρόσωπο, με κέντρο ενδιαφέροντος τη Βεργίνα.

Η διαφαινόμενη επίσκεψη ήταν απόρροια του ταξιδιού του Αντιδημάρχου Τουρισμού στην Κίνα, στην οποία είχε επαφές με κανάλια που ασχολούνται ειδικά με τον τουρισμό.

 

 

 

banner-article

Ροη ειδήσεων