Εκδηλώσεις Πολιτισμός Τοπικά

Ποίηση στις ράγες στο τρένο για την Κατερίνη, Κυριακή 11 Ιουνίου

Ένα ξεχωριστό γεγονός θα λάβει χώρα το πρωινό της Κυριακής 11 Ιουνίου 2017. Δεν έχει ξανασυμβεί κάτι ανάλογο στην Ελλάδα και περιμένουμε να το δούμε, να το ακούσουμε με μεγάλη χαρά. Πρόκειται για την ποίηση στις ράγες!

Ποιητές θα ξεκινήσουν με τρένο από την Θεσσαλονίκη, στο Πλατύ θα επιβιβαστούν ποιητές από διάφορες άλλες πόλεις όπως τα Γιαννιτσά, την Αριδαία, την Νάουσα, την Κοζάνη, την Έδεσσα, την Αλεξάνδρεια, την Βέροια με τελικό σταθμό τον σταθμό της Κατερίνης.

Image may contain: outdoor

Η Ποίηση λοιπόν θα ταξιδέψει στις ράγες, θα ακουστεί στο τρένο και φτάνοντας στην Κατερίνη θα αποθέσει όχι κλαδί ελιάς αλλά τα δώρα της, βιβλία στους οικοδεσπότες της Κατερίνης, που δεν είναι άλλοι από την εξαιρετική, δημιουργική και φιλόξενη Ένωση Συγγραφέων Πιερίας. Μια μεγάλη εκστρατεία ποιητών ετοιμάζεται προκειμένου να συμμετέχουν πολλές πόλεις σ’ αυτό το μοναδικό γεγονός.

Οι ποιητές της Πιερίας αποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά την πρόταση και σε λίγες μέρες θα έχουμε στον σταθμό της Κατερίνης μια μεγάλη γιορτή!

Όλοι οι ποιητές που συμμετέχουν είναι ενθουσιασμένοι και περιμένουν αυτήν την μεγάλη μέρα. Τους στηρίζουν και στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια τους από την Ένωση Τεχνών Ελλάδας η Λένα Σερδαρίδου, η Μαρία Λουμπουρδή και η Στέλλα Χαβιαροπούλου, επίσης η Πρέσβειρα Ειρήνης Ελλάδας Σουηδίας, ποιήτρια και δημοσιογράφος κα Ράνια Αγγελακούδη, o Σύλλογος Φίλων του Βιβλίου Ν. Πέλλας, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά και θα συνοδεύσουν τους ποιητές καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Οι ποιητές Ν. Πιερίας επιφυλάσσουν happenings για όσους βρεθούν εκεί…

Οι ποιητές δίνουν ηχηρό παρών στις 11 Ιουνίου 2017…Ραντεβού στο τρένο λοιπόν!

 

Το πρόγραμμα

Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 και ώρα 10.04 π.μ. η αμαξοστοιχία 55 (HC) ξεκινά από Θεσσαλονίκη για Αθήνα, με τελικό προορισμό (της εκδήλωσης “Ποίηση στις ράγες”) τον σταθμό της Κατερίνης. Ενδιάμεση στάση: Πλατύ.

Αναχώρηση από Πλατύ στις 10.28 π.μ. (επιβιβάζονται ποιητές από Γιαννιτσά, Βέροια, Νάουσα, Έδεσσα, Aριδαία, Κοζάνη)
Τελικός Σταθμός Κατερίνη στις 10.49 π.μ. Επιστροφή αργά το μεσημέρι.

Οι ποιητές Ν. Πιερίας υποδέχονται τους ποιητές της αμαξοστοιχίας 55 (ΗC).

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ σε όλους τους ποιητές της Θεσσαλίας! Δίνουμε ραντεβού στον σταθμό της Κατερίνης στις 10.49 π.μ. Το ραντεβού των ποιητών που ταξιδεύουν εντός της αμαξοστοιχίας 55 (ΗC) είναι το κυλικείο εντός του τρένου, όπου θα γίνουν και οι απαγγελίες των ποιημάτων. Ραντεβού όλοι εκεί. Κάθε ποιητής βγάζει μόνος του εισιτήριο!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα εισιτήρια να κλειστούν εγκαίρως και να αφορούν ΜΟΝΟ την αμαξοστοιχία 55 (ΗC) που ξεκινά στις 10.04 π.μ. από Θεσσαλονίκη.

mysalonika.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας