Κοινωνία Νάουσα

Εργατικό κέντρο Νάουσας: “Κόβουν μαζικά το ρεύμα και βυθίζουν στο σκοτάδι εκατοντάδες λαϊκά νοικοκυριά”

 Την κυβέρνηση που με την πολιτική της «έχει πάρει εργολαβία και κόβει εκατοντάδες παροχές ρεύματος και στη Νάουσα, με εργολαβικούς – κακοπληρωμένους εργαζόμενους, χωρίς προειδοποίηση», καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας.

Συγκεκριμένα, το Εργατικό κέντρο καταγγέλλει πως από την 1η Ιούνη «κόβουν μαζικά το ρεύμα:

  • Σε εργαζόμενους που βρέθηκαν άνεργοι και απλήρωτοι ή αμείβονται με ψίχουλα.
  • Σε απλήρωτους αγρότες από παραγωγή και ζημιές.
  • Σε συνταξιούχους που χάνουν έως και 2 συντάξεις το χρόνο.
  • Σε μαγαζάτορες που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Κόβουν το ρεύμα σε αυτούς που παράγουν όλο τον πλούτο και μόνο αυτοί μπορούν να εξασφαλίσουν την επάρκεια της χώρας μας σε Ενέργεια, τρόφιμα, ρουχισμό κλπ., μόνο αυτοί μπορούν να φέρουν ανάπτυξη για το λαό.

Ποτέ και καμία κυβέρνηση δεν απαίτησε την είσπραξη των απλήρωτων λογαριασμών από μεγαλοεπιχειρηματίες. Αντίθετα συζητάει μαζί τους πώς θα μειώσουν το κόστος Ενέργειας για τις επιχειρήσεις τους. Αυτούς στηρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στα χνάρια των προηγούμενων, πιστή στο στρατηγικό στόχο της ΕΕ που ιδιωτικοποιεί την Ενέργεια με μοναδικό στόχο την κερδοφορία επιχειρηματικών ομίλων και όχι τις λαϊκές ανάγκες, αυτή είναι η πηγή του προβλήματος.

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, αγρότες και μαγαζάτορες,

Στην περιοχή μας βρίσκονται σε εξέλιξη έργα και σχέδια για τους δρόμους ή την παραγωγή Ενέργειας:

  • Ανεμογεννήτριες (έκτρωμα) στο Βέρμιο.
  • Αγωγός φυσικού αερίου (ΤΑΠ) διασχίζει το δήμο μας.
  • Παραγωγή Ενέργειας από αγωγούς του νερού.
  • Πρόταση «επενδυτή» για παραγωγή Ενέργειας σε κλειστά εργοστάσια της ΕΝ-ΚΛΩ κλπ.

Σε αυτά τα έργα που εξελίσσονται ή προγραμματίζονται θα χρειαστούν λίγοι εργαζόμενοι για την κατασκευή – εγκατάσταση και πολύ λιγότεροι στην πορεία. Θα είναι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, χωρίς δικαιώματα και κακοπληρωμένοι, δεν θα μπορούν να πληρώσουν ούτε αυτοί τους λογαριασμούς. Αυτή είναι η ανάπτυξη που τάζουν για το λαό. Από τέτοια ανάπτυξη όμως κερδισμένοι θα είναι μια χούφτα επιχειρηματίες και όχι εργαζόμενοι.

Τέτοιοι “εθνικοί στόχοι” ανάκαμψης σημαίνουν επίθεση δίχως τέλος για το λαό και ένταση της εκμετάλλευσης.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια, άμεσα οργάνωσε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ Νάουσας. Συλλέγουμε εικόνα για εκατοντάδες διακοπές ρεύματος στην περιοχή μας. Κλιμακώνουμε τη δράση μας, προγραμματίζουμε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στη Βέροια την ερχόμενη βδομάδα.

Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη την εντολή της κυβέρνησης να κόβεται το ρεύμα στις λαϊκές οικογένειες.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις, να βγάλουν συμπεράσματα από την ίδια τους την πείρα, να μη σκύψουν το κεφάλι, να πιστέψουν στη δική τους δύναμη, στην οργανωμένη πάλη. Δεν είναι μόνοι τους!

Μπορούμε να φέρουμε τα πάνω – κάτω με μοναδικό κριτήριο τα δικά μας συμφέροντα».

Νάουσα, 8/6/2017

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

banner-article

Ροη ειδήσεων