Βέροια Σχόλια

Καθηγητές του ΕΠΑΛ Βέροιας – Ετοιμάζοντας με κέφι και μεράκι μια … “χειροποίητη” παράσταση

Τους  συναντήσαμε  στο Σπίτι του Συλλόγου των Βλάχων Βέροιας  να ετοιμάζονται για την πρόβα της παράστασης «Εχθροί εξ αίματος» του Αρκά, που την ανεβάζουν την Παρασκευή, 9 Ιουνίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Η Θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών του ΕΠΑΛ Βέροιας μπορεί να μην ανέβασε φέτος παράσταση με τους μαθητές της, όπως έκανε άλλες χρονιές, δε μπόρεσε όμως να μην καταθέσει το πάθος της για το Θέατρο, στήνοντας μια θεατρική παράσταση με ηθοποιούς καθηγητές του Σχολείου, που την ονομάζουν …«χειροποίητη»!

Γιατί χειροποίητη; Γιατί, όπως είπαν, είναι τα πάντα φτιαγμένα από τα δικά τους χέρια. Σκηνικά, κοστούμια, ήχος, αφίσα, προγράμματα, και βέβαια κάποτε και με τη συμμετοχή των μαθητών τους,  όπου αυτή ήταν δυνατή. Κι ας μην ξεχνάμε κάθε τι που είναι χειροποίητο έχει μια διαφορετική αξία.

Στην πρόβα, χωρίς σκηνικά και φωτισμούς, αλλά με ιδιαίτερο κέφι και μεράκι, με τους τρεις ηθοποιούς της, τον υπεύθυνο ήχου και την υποβολέα της, η Ομάδα έδειξε το δέσιμο που υπάρχει ανάμεσα στα μέλη της, και προπαντός την αγάπη της για το Θέατρο που το θεωρεί «διαδικασία παρηγορητική».

Το κείμενο του Αρκά, με τον πνευματώδη λόγο του και την αλληγορία που αφήνει να διαφανεί σε δεύτερο επίπεδο, δίνει την ευκαιρία στους τρεις πρωταγωνιστές –το παχύ έντερο, το λεπτό και το δεξί νεφρό, που κινδυνεύουν μαζί με όλον τον οργανισμό, μετά από ένα τροχαίο- να κινηθούν στους δρόμους της κωμωδίας, αφήνοντας την αίσθηση ενός άλλου είδους χιούμορ.

Εκείνο που είδε ανάγλυφα η Φαρέτρα στην πρόβα, και θα το δουν κι όσοι παρακολουθήσουν την παράσταση της Παρασκευής, ήταν το κέφι και το μεράκι μιας ερασιτεχνικής παράστασης, που βασίζεται στη δύναμη που αντλούν όσοι αγαπούν το Θέατρο.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων