Βέροια Γράμματα & Τέχνες

Στα ΚΓ’ Παύλεια μουσική, παραμύθι, τραγούδια και παιδική αθωότητα!

Δήμητρα Σμυρνή

Αφιερωμένη η χθεσινή μέρα των ΚΓ’ Παυλείων, πρώτη μέρα του καλοκαιριού, στα παιδιά, στο παραμύθι, τη μουσική και το τραγούδι.

Γέμισε το Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο από παιδιά και γονείς. Η μουσική, το τραγούδι, αλλά και η μάθηση και η κοινωνικοποίηση των παιδιών μέσα από τη μουσική είχαν χθες την τιμητική τους.

Τη σημασία που έχει η μουσική και το τραγούδι καθώς και το παραμύθι για τα παιδιά έδωσε στον πρόλογό του ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων εξαίροντας το έργο που πραγματοποιείται στο Ωδείο της Μητρόπολης.

Η εκδήλωση άνοιξε με την Παιδική Χορωδία της Μητρόπολης με δασκάλα των παιδιών τη Μαρία Αφεντούλη. Τα τραγούδια που τραγούδησαν οι μαθητές με τη συνοδεία μικρής ορχήστρας ήταν όλα παραδοσιακά και πολυτραγουδισμένα, καθώς έρχονταν από το βάθος των χρόνων.

Στη συνέχεια, η Δήμητρα Μητρέντζη, μια ταλαντούχα μουσικοπαιδαγωγός, που έχει δείξει και παλιότερα δουλειές της, που τις χαρακτηρίζει ιδιαίτερη ευαισθησία και γνώση πάνω στο αντικείμενο της Μουσικής Προπαιδείας και της Μουσικοκινητικής Αγωγής, έδωσε την πορεία μιας διδασκαλίας μέσα από τα μαθήματα μιας ολόκληρης χρονιάς, ώστε η πορεία αυτή να μετατραπεί σε μια χαριτωμένη εκδήλωση.

Δουλεύοντας με παιδιά από 2 μέχρι και 7 χρονών έδωσε μέσα από το «Παραμύθι της Μουσικής» της Βασιλικής Νευροκοπλή την πορεία των μαθημάτων της που έδωσαν τους καρπούς τους, αποδεικνύοντας τη δύναμη που ασκεί η μουσική σε όλους και ιδιαίτερα στα παιδιά.

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων