Βέροια Πολιτισμός

“Ο Αχόρταγος” του Δημήτρη Ψαθά από την θεατρική ομάδα του 6ου Γυμνασίου Βέροιας

 

Την Δευτέρα 29-5-17 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 6ου Γυμνασίου Βέροιας το δεύτερο θεατρικό ραντεβού του σχολείου μας.

Με πολύ μεράκι, αγάπη και διάθεση για το δύσκολο εγχείρημα της θεατρικής παράστασης, η θεατρική ομάδα του σχολείου παρουσίασε μπροστά σε μαθητές, καθηγητές και γονείς,  μια ελαφρώς διασκευασμένη εκδοχή του θεατρικού έργου «Ο Αχόρταγος», του Δημητρίου Ψαθά.

Με την καθοδήγηση των καθηγητριών κ. Μποίτση, κ. Βαγγελτζίκη και κ. Χατζησάββα, αλλά κυρίως με το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες μαθητές έδωσαν τον καλύτερο υποκριτικό τους εαυτό, το αποτέλεσμα ήταν πράγματι εντυπωσιακό.

Η κ. Μποίτση προλογίζοντας, τόνισε ότι «Κριτήρια επιλογής του έργου, ήταν η καταλληλόλητά του  για την ηλικία του ακροατηρίου, ο χιουμοριστικός τόνος του έργου και ο αριθμός των μαθητών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής (να σημειωθεί πως δεν απορρίφθηκε κανένας μαθητής). Το έργο στηλιτεύει την απληστία του ανθρώπου που δεν «χορταίνει» τις επιθυμίες του, υλικές και μη.

Η κάθε σχολική θεατρική παράσταση δεν στοχεύει ούτε να δημιουργήσει νέα ταλέντα στον χώρο της υποκριτικής, ούτε να προσδώσει τίτλους και προσόντα σ’ αυτούς που συμμετέχουν. Αποτελεί ένα σύστημα έκφρασης και επικοινωνίας που προσφέρει χαρά, ψυχαγωγία και δημιουργικότητα σε όσους συμμετέχουν, παρέχει στον μαθητή πολύτιμες πληροφορίες, γνώσεις και εμπειρίες για τη ζωή, συμβάλλει στην κατανόηση του κόσμου και το σχηματισμό προοδευτικά της δικής του αντίληψης για τα πράγματα και, τέλος, ενισχύει την επικοινωνιακή σχέση διδασκόντων-διδασκομένων. Στοχεύει στη γνωριμία του μαθητή με τον κόσμο τις Τέχνης, την αισθητική του καλλιέργεια, ώστε να γίνει εκτός των άλλων, καλός μελλοντικός θεατής και αισθητικά καλλιεργημένος άνθρωπος.

Η πιο δημιουργική στιγμή της ενασχόλησης των μαθητών με το θέατρο, ήταν αυτή της προετοιμασίας. Λίγο πριν την παράσταση, η επίπονη και μακρόχρονη διαδικασία των προβών έφτασε στο τέλος. Τώρα ελπίζουμε συντελεστές της παράστασης και θεατές να απολαύσουμε τους καρπούς των προσπαθειών, αφού συγχαρούμε προκαταβολικά τους μαθητές μας – τα παιδιά σας για την εργατικότητα, τη συνέπεια και –γιατί όχι- για το ταλέντο τους».

Συμμετείχαν οι μαθητές:

Χαλκιάς Παναγιώτης                      κος Καπάνταης (εργοστασιάρχης)

Σακαλή Ελένη                               κα Καπάνταη Ασπασία (σύζυγος)

Αμπατζίδου Αμαλία                        Ντίνα (κόρη)

Σιακαβάρα Ιωάννα                        Λένα (κόρη)

Τσαγκαλίδης Θάνος                       Χρυσάφης Χρήστος (Αχόρταγος)

Πράσσου Βάσσου                          Λουκία (γιατρός της οικογένειας)

Ψαρράς Ιωάννης                          Τώνης (Δικηγόρος)

Μπουντάνι Εργιόλα                       Υπάλληλος

Σακαλή Αναστασία                        Υπάλληλος και υπηρέτρια

Τατιάνα Κρεμλίδου                        Υπάλληλος και υπηρέτρια

Μπουντάνι  Χριστίνα                      Υπάλληλος

Μπουντάνι   Ελβίν και Μπουντάνι Λιρίμ στις αλλαγές σκηνικών.

Ολόκληρη την παράσταση, όπως και άλλες πολλές του σχολείου μας, μπορεί να δει κανείς τις επόμενες μέρες στο www.youtube.com πατώντας 6ο Γυμνάσιο Βέροιας. Σχετικό φωτογραφικό υλικό υπάρχει στο site http://6gym.biz.gr/    

banner-article

Ροη ειδήσεων