Βέροια

“Το 1ο θερινό κουδούνι”, μια εκδήλωση-έκπληξη του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Βέροιας, αφιερωμένη σε όλους

Δήμητρα Σμυρνή

Πραγματικά αποτέλεσε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για όλους η σύλληψη και η πραγμάτωση από τη μεριά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Βέροιας μιας εκδήλωσης με το πλησίασμα της λήξης της σχολικής χρονιάς, που θα έφερνε κοντά μαθητές, δασκάλους, γονείς αλλά και άλλους επισκέπτες της γιορτής από τον κόσμο της πόλης γενικά, δημιουργώντας ένα κλίμα αισιοδοξίας και ανθρώπινης προσέγγισης.

Μια αυλή γεμάτη παιδιά, γεμάτη χρώματα και γέλια, παιχνίδια διασκεδαστικά, γονείς να καμαρώνουν τα παιδιά τους, αναψυκτικά, γλυκά και σουβλάκια, με τη διαπεραστική μυρωδιά τους διάχυτη στον αέρα, και πολλοί περαστικοί να σταματούν, για να μπουν στην αυλή, να πάρουν μια γεύση απ΄ αυτό το ξένοιαστο παιδικό πανηγύρι.

Γονείς και δάσκαλοι που χαίρονταν την εκδήλωση είπαν στη faretra:

Η Πρόεδρος του Συλλόγου, Μάγδα Ναζλίδου- Ασίκη: Χαιρόμαστε που η ιδέα αυτή του Συλλόγου μας υλοποιήθηκε, βρίσκοντας τόσο μεγάλη ανταπόκριση όχι μόνο στους δικούς μας ανθρώπους αλλά και  στην πόλη γενικότερα. Σε μια εποχή, όπου η κατάσταση που ζει η χώρα μάς έχει κάνει απαισιόδοξους και απόμακρους μεταξύ μας, το ανθρώπινο αυτό πλησίασμα είναι πολύ παρηγορητικό.

Ο δάσκαλος Κώστας Δάνης: Είναι μια χαρούμενη και γόνιμη στιγμή για το Σχολείο, που μας φέρνει όλους κοντά, και που δείχνει πως μπορούμε να οργανώσουμε κι άλλες εκδηλώσεις με ακόμη πιο πλούσιο περιεχόμενο, πιο πλούσιο πολιτιστικά!

Η μητέρα και εθελόντρια της εκδήλωσης, Ασπασία Τασιοπούλου: Το σημαντικό δεν είναι μόνο η προσέγγιση μεταξύ μας, που δημιουργεί αυτό το υπέροχο κλίμα χαράς, αλλά και η διάθεση μίμησης και από άλλα σχολεία που μάς επισκέφτηκαν από το πρωί. Και ήταν πολλά τα σχολεία που ήρθαν και που θέλουν να μας μιμηθούν.

Και ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, όχι με την ιδιότητα του καλλιτέχνη αλλά του πατέρα αυτήν τη φορά: Μακάρι να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις που δίνουν μια άλλη διάσταση στο σχολείο και μας φέρνουν τόσο κοντά!

Και του χρόνου, λοιπόν!

banner-article

Ροη ειδήσεων