Βέροια Κοινωνία

Ο Γιώργος Βλαχογιάννης έφυγε, η μνήμη του και η θέση του στην πόλη παραμένουν

faretra.info

Δήμητρα Σμυρνή

Ένας άνθρωπος της Βέροιας, δικός της όσο λίγοι, που ταυτίστηκε με τον τελευταίο κινηματογράφο της το ΣΤΑΡ, επιμένοντας να υπάρχει και να αντιστέκεται στην αλλοτρίωση των καιρών, ο Γιώργος Βλαχογιάννης έφυγε από τη ζωή αφήνοντας την πόλη και τα αγαπημένα του πρόσωπα για πάντα.

Γνήσιος, ειλικρινής, ερωτευμένος με το σινεμά όπως δήλωνε, έκανε το πάθος του γι αυτό καθημερινή πράξη, ζώντας γι αυτό και μ’ αυτό.

Το ΣΤΑΡ συμπλήρωσε 63 χρόνια ζωής, που για το Γιώργο Βλαχογιάννη καθώς και για τον αδελφό του Γρηγόρη, που ήταν πάντα δίπλα του, ήταν χρόνια δημιουργίας και πολλαπλών εμπειριών, που τον έκαναν πλούσιο ψυχικά, με συνεχή διάθεση προσφοράς στον τομέα του πολιτισμού.

Γι αυτήν τη στάση ζωής τιμήθηκε με ομόφωνη απόφαση από το Δήμο της Βέροιας  και πρόσφατα από την Κινηματογραφική Ένωση Βορείου Ελλάδος, της οποίας υπήρξε πρόεδρος.

Παλεύοντας με την αρρώστια της εποχής, γνωρίζοντας τις διαστάσεις της, είχε εξομολογηθεί of the record στη faretra – σε συνέντευξη τον περασμένο Δεκέμβρη- πως δε φοβάται.

«Σαν έτοιμος από καιρό» ο Γιώργος Βλαχογιάννης έφυγε, αφήνοντας σε όλους μας και ιδιαίτερα σε μας τους παλιότερους την ανάμνηση και τη γεύση ενός  “Σινεμά ο Παράδεισος”…

Η faretra εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους δικούς του ανθρώπους και παραπέμπει στην πρόσφατη  συνέντευξή του που δείχνει ανάγλυφα τον άνθρωπο.

(Η κηδεία του, σημερα Σαββατο, 27 Μαΐου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνιου στη Βέροια, στις 4:30 μ.μ.)

Τη συνέντευξη του Γιώργου Βλαχογιάννη στη Δήμητρα Σμυρνή μπορείτε να τη διαβάσετε ΕΔΩ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας