Βέροια Πολιτισμός

Σύλλογος Γ&Κ Μουσικού Σχολείου Βέροιας: “Η Χορωδία μας δεν εκπροσώπησε την Ελλάδα στο εξωτερικό, επειδή δεν καλύφθηκαν τα έξοδα”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

www.sgkmousver.blogspot.com

e-mail: sgkmousver@gmail.com

Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους φορείς, την τοπική κοινωνία και όλους όσους αγκαλιάζουν και στηρίζουν το Μουσικό Σχολείο Βέροιας, για ένα θέμα μείζονος σημασίας.

Στις 20 Μαρτίου λάβαμε επιστολή από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, με την οποία μας ανακοινώθηκε ότι η Χορωδία μας, υπό την επιμέλεια της κυρίας Ελένης Νατσάκου, διακρίθηκε στην 9η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 35ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για την εμφάνιση της χορωδίας μας, την ποιότητα και το επίπεδο του έργου που επιτελείται στο Σχολείο μας, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής μας ενημέρωσε ότι η κατάταξη στις καλύτερες χορωδίες του φεστιβάλ, μας δίνει τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε, ως εκπρόσωπος της χώρας μας πλέον, στον αντίστοιχο διαγωνισμό στο NOVISAD της Σερβίας και στην Ιταλία.

Για άλλη μία φορά όμως, μαθητές, καθηγητές και γονείς, ήρθαμε αντιμέτωποι με μία πρωτόγνωρη και δυσάρεστη πραγματικότητα: η χορωδία μας ΔΕΝ κατάφερε να συμμετάσχει στο διαγωνισμό και να εκπροσωπήσει την Ελλάδα, καθόσον ΔΕΝ βρέθηκε ο φορέας που θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης!

Κι αναρωτιέται εύλογα κανείς, πως είναι δυνατόν αυτά τα παιδιά, που υπερβάλλουν εαυτούς καθημερινά, με διευρυμένο ωράριο, εις βάρος του προσωπικού τους χρόνου και με μοναδικό κίνητρο την αγάπη για τη μουσική και την παιδεία, να συνεχίζουν με τους ίδιους ρυθμούς και με το ίδιο μεράκι, όταν οι προσπάθειες και οι κόποι τους δεν βρίσκουν ανταπόκριση, ακόμη κι όταν δικαιώνονται!

Το Σχολείο μας έχει αποδείξει, μέσα στα λίγα χρόνια λειτουργίας του, ότι καταφέρνει να ξεπερνά τα εμπόδια και τις δυσκολίες, χάρη στην ομαδική δουλειά μαθητών και καθηγητών και κυρίως, χάρη στην αγάπη και στη στήριξη που εισπράττει από την τοπική κοινωνία.

Δεν διεκδικούμε τίποτα περισσότερο από τα αυτονόητα και όσα αξίζουν στα παιδιά μας: τη δυνατότητα να αναδεικνύουν το ταλέντο τους, με σκληρή δουλειά και πάθος για τη μουσική.

Επικαλούμενοι την ευαισθησία και την αγάπη σας για το Μουσικό Σχολείο και την υπέροχη δουλειά που γίνεται εκεί, θα θέλαμε να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον  των αρχών και των φορέων, ώστε να μην βρεθούμε ξανά στη δυσάρεστη θέση να στερήσουμε από τα παιδιά μας την ευκαιρία να διακριθούν και να μας κάνουν υπερήφανους.

Γιατί είμαστε βέβαιοι ότι αυτά τα παιδιά θα συνεχίσουν να προσπαθούν και να ξεχωρίζουν. Και στην επόμενη διάκριση, θα είστε όλοι δίπλα μας, για να κάνουμε το όνειρό τους πραγματικότητα.

Η faretra είχε αναρτήσει την επιστολή του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, όπου ανακοινώνονταν η διάκριση της Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, την οποία παραθέτουμε και πάλι.

Προς  τον Διευθυντή

του Μουσικού Σχολείου Βέροιας
κ. Καμπουρίδη Ιωάννη
Αξιότιμε κύριε Καμπουρίδη,

Θα ήθελα κατ’ αρχάς να σας ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά  για τη συμμετοχή της εξαιρετικής Χορωδίας  σας στην 9η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών του 35ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας. Η  παρουσία σας ήταν ένα πολύ σημαντικό γεγονός για το Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών  Χορωδιών. Η θαυμάσια Χορωδία σας προσέφερε ευχάριστες στιγμές.

Θερμά συγχαρητήρια για την εμφάνισή σας. Η Χορωδία σας θεωρείται πολύ εξελίξιμη, διαθέτει υψηλά standards χορωδιακού ήθους και ύφους, παρουσίασε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και δύσκολο και πολυφωνικό ρεπερτόριο  και την κατατάσσει ως ΕΞΕΧΟΥΣΑ ΧΟΡΩΔΙΑ. 

Κύριε Καμπουρίδη

 Θέλω με την επιστολή μου αυτή να σας ανακοινώσω ότι η Χορωδία σας διακρίθηκε ιδιαίτερα και κατατάχθηκε στις καλύτερες Χορωδίες της 9ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών. Η κατάταξή της αυτή της δίνει τη δυνατότητα, εφ’ όσον το επιθυμείτε, να λάβει μέρος στον πολύ δύσκολο Διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί στο NOVISAD της  Σερβίας (και φυσικά στην Ιταλία).

Δεχθείτε κύριε Καμπουρίδη τα θερμά μου συγχαρητήρια, καθώς η Χορωδία σας άφησε ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις όσον αφορά την επιλογή και απόδοση του προγράμματός της, το οποίο ερμήνευσε πειθαρχημένα, με καλή άρθρωση, ομοιογένεια φωνών και σκηνική παρουσία.

Άλλωστε η εικόνα της Χορωδίας σας αντικατοπτρίζει και το σπουδαίο έργο, που επιτελείται στο Σχολείο σας. Θερμά συγχαρητήρια για την πληρότητα του πολυφωνικού σας ρεπερτορίου και την ενδιαφέρουσα και ποικίλη σύνθεσή του.

Θα ήθελα για μια ακόμη φορά να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας και είμαι βέβαιος ότι και οι μαθητές σας εισέπραξαν μια πολύτιμη και αξέχαστη εμπειρία από τη συμμετοχή τους αυτή.

Ελπίζουμε να σας δούμε και του χρόνου στην 10η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 18 Μαρτίου 2018.

Συγχαρητήρια σε σας προσωπικά, στα παιδιά, σε όλους τους συνεργάτες σας και ιδιαίτερα στην διευθύντρια της Χορωδίας κ. Ελένη Νατσάκου για την εξαιρετική επιλογή του δύσκολου πολυφωνικού ρεπερτορίου, που ερμήνευσε με υφολογική προσέγγιση και αξιοπιστία.

Καρδίτσα 20/3/2017

Με εκτίμηση

ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Νίκος Ευθυμιάδης

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας