Βέροια

Λαμπαδηφορία μνήμης και διαμαρτυρίας για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στη Βέροια

Με αναμμένα κεριά και δάδες ποντιακά σωματεία του Νομού θυμήθηκαν για ακόμη μία φορά τη Γενοκτονία, τιμώντας τη μνήμη των νεκρών και επιμένοντας στην αναγνώριση ενός από τα μεγαλύτερα εγκλήματα παγκόσμια, ζητώντας δικαιοσύνη.

Η πορεία των σωματείων, που οργανώθηκε από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας, με τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Σταυρού «Η Πρόοδος», τον Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο «Ευστάθιος Χωραφάς» και το Λαογραφικό Σύλλογο Ντόπιων Μακροχωρίου και Περιχώρων, ξεκίνησε από την πλατεία Δημαρχείου, όπου συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι των σωματείων με  τα λάβαρα, και με αναμμένα κεριά και δάδες στα χέρια ανηφόρισαν τη Μητροπόλεως, για να καταλήξουν στην Πλατεία Καπετανίδη.

Την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 θα πραγματοποιηθεί Αιμοδοσία  στον 1ο όροφο  του Δημαρχείου Βέροιας σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοληψίας του Νοσοκομείου  Βέροιας από τις 9:00 π.μ έως τις 13:00 μ.μ.

Την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 και ώρα 9:30 π.μ. θα πραγματοποιηθούν οι Κεντρικές Εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου σε επίπεδο νομού, στην πόλη της Νάουσας.

far

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας