Βέροια Γράμματα & Τέχνες

Το Μουσικό Σχολείο Βέροιας αποχαιρέτησε τη σχολική χρονιά εντυπωσιακά μ’ ένα « ταξίδι στο όνειρο»

 Δήμητρα Σμυρνή

Τελευταία εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Βέροιας για τη φετινή σχολική χρονιά, που την έκλεισε εντυπωσιακά με τη συναυλία του στο Χώρο Τεχνών, με τίτλο «Ταξίδι στο όνειρο».

Προλογίζοντας ο Διευθυντής του Σχολείου Γιάννης Καμπουρίδης είπε:

«Η σημερινή είναι η τελευταία εκδήλωση του Σχολείου, που είμαι σίγουρος ότι θα έχει απόλυτη επιτυχία. Άλλωστε φαίνεται από την προσέλευση του κοινού ότι κέντρισε το ενδιαφέρον πάρα πολλών.

Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμο Βέροιας και την ΚΕΠΑ για την παραχώρηση της αίθουσας και τους γονείς και φίλους του Σχολείου για την οικονομική συνδρομή τους απόψε, ώστε το Σχολείο να μπορεί να πραγματοποιήσει περισσότερα πράγματα.»

Την εκδήλωση άνοιξε το Κιθαριστικό Σύνολο «Παράλλαξη», σύνολο δουλεμένο και πειθαρχημένο, με διδασκαλία και διεύθυνση από τον Βασίλη Βαλαβάνη και με ποικιλία κομματιών από Βιβάλντι μέχρι Χατζιδάκι και Μπητλς.

Στη συνέχεια η Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής «Εμμέλεια», που διακρίθηκε σε παγκόσμιο διαγωνισμό, με σκοπό να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και μάλιστα σε δύο χώρες στο Εξωτερικό, δικαίωσε περισσότερο από ποτέ τη διάκρισή της, εντυπωσιάζοντας το κοινό με κομμάτια που αποδόθηκαν έξοχα από τα μέλη της, αφήνοντας για το τέλος  ένα κομμάτι στο οποίο δόθηκε και χορευτική διάσταση. Διδασκαλία και διεύθυνση από την Νατσάκου Ελένη, με την Ιωαννίδου Γεωργία στο πιάνο.

Η Ορχήστρα Ευρωπαϊκής Μουσικής, με διδασκαλία της Χορωδίας «Εμμέλεια» από τη Νατσάκου Ελένη, και διδασκαλία Ορχήστρας Συνόλου Έκφρασης και Δημιουργίας Λυκείου, ενορχήστρωση και διεύθυνση της Καραφούσια Βιργινίας, ενθουσίασε το κοινό που  γοητεύτηκε από την πρωτότυπη και σύνθετη ενορχήστρωση, την ποικιλία των κομματιών, αλλά και τις ερμηνευτικές ικανότητες των μαθητών και στο όργανο και στο τραγούδι.

Ο Ρότα, ο Πιοβάνι, ο Θεοδωράκης, έγιναν ένα με τον «Τελευταίο των Μοΐκανών» του Τζόουνς, για να οδηγήσουν σ’ ένα ανεπανάληπτο χειροκρότημα με το «Έντερλεζι» του Μπρέγκοβιτς.

Υπεύθυνοι καθηγητές της βραδιάς οι Ιωαννίδου Ελισάβετ, Καραφούσια Βιργινία και Σαρκατζής Χρήστος.

Στην ορχήστρα συμμετείχαν  οι καθηγητές:

Ερμείδου Βιολέτα-τρομπέτα, Ιωαννίδου Ελισάβετ- βιολοντσέλο, Μανδρινός Δημήτριος-βιολί, Μπατσίλας Κωνσταντίνος-τρομπέτα.

Κλείνοντας, ο Διευθυντής του Σχολείου χαρακτήρισε τη βραδιά ένα πραγματικό ταξίδι στο όνειρο, παροτρύνοντας τους γονείς που τα παιδιά τους τελειώνουν τώρα το Δημοτικό να τα κατευθύνουν στο Μουσικό Σχολείο.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, Δέσποινα Παρίση, φανερά συγκινημένη είπε:

«Αισθάνομαι περήφανη που η Βέροια έχει ένα τέτοιο σχολείο, με τέτοιους καθηγητές και είμαστε ευτυχείς που είναι δικά μας αυτά τα παιδιά. Το αποτέλεσμα δεν είναι τυχαίο. Για να φτάσουν στην αποψινή βραδιά δούλεψαν ακόμη και Σάββατα και Κυριακές.

Η Χορωδία μας, η ‘Εμμέλεια’, που ακούσατε απόψε, διακρίθηκε και θα εκπροσωπούσε την Ελλάδα στο Εξωτερικό, δυστυχώς όμως δεν κατάφερε να βγει έξω για οικονομικούς λόγους.

Ελπίζουμε η επόμενη χρονιά να μας βρει στο δικό μας σχολείο και με καλύτερες από κάθε άποψη συνθήκες!»

Μια βραδιά που, παρόλο που το κοινό είχε μεγάλες απαιτήσεις από το σχολείο, γνωρίζοντας τις προηγούμενες υψηλές επιδόσεις του, οι μαθητές και οι καθηγητές του τις ικανοποίησαν απόλυτα!

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας