Πολιτισμός Σχόλια

Εντυπωσιακό! Οι “Ρακαμέλες” σκηνοθετήθηκαν μέσω Skype από τη Γερμανία!

Αυτό πληροφορηθήκαμε χθες -αν και ειπώθηκε και στο τέλος της παράστασης, αλλά φαίνεται δεν το συλλάβαμε σ’ όλη του την έκταση τότε-  συναντώντας τυχαία στο Χώρο Τεχνών τη σκηνοθέτιδα της εξαιρετικής παράστασης «Ρακαμέλες» της Εύας Ιεροπούλου , τη δασκάλα Ιππολύτη Μπάρκα, και μια από τις «ηθοποιούς» της, τη δασκάλα Κατερίνα Ζιαμπούλη.

Η παράσταση ανέβηκε πριν λίγες μέρες στο Χώρο Τεχνών της Βέροιας από τη Θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ημαθίας και γοήτευσε με τη δροσιά της και την καλλιτεχνική της αρτιότητα και τους μικρούς μαθητές, για τους οποίους δόθηκαν οχτώ παραστάσεις, αλλά και τους μεγάλους, για τους οποίους δόθηκε μια παράσταση.

Όλα βέβαια τα παραπάνω και γνωστά είναι και έτυχαν πολλών επαίνων. Εκείνο που ήταν εντυπωσιακό όμως ήταν, όπως μας εξήγησαν, πώς η παράσταση σκηνοθετήθηκε μέσω Skype από τη Γερμανία, όπου ζει και εργάζεται η Ιππολύτη!

Σε γραφείο σχολείου συγκεντρώνονταν οι δάσκαλοι-ηθοποιοί και η Ιππολύτη δούλευε τους ρόλους με πάθος και τρομερή αυτοσυγκέντρωση από τη Γερμανία, όπως αποτυπώνεται και στη φωτογραφία.

Πάθος και ικανότητες φυσικά από την ίδια, αλλά αντίστοιχα και από τους ηθοποιούς της, που το απέδειξαν και πάνω στη σκηνή, μαζί με τους μαθητές τους, με τους οποίους συνεργάστηκαν.

Πλάι στην φορτισμένη συναισθηματικά και νοηματικά λέξη «δάσκαλος», ας ξαναθυμηθούμε, λοιπόν, τη λέξη «παιδαγωγός», με την ουσιαστική της σημασία!

Και βέβαια μια τέτοια παράσταση πρέπει να ξαναδοθεί για να μπορέσουν να τη δουν περισσότεροι μικροί και μεγάλοι

far

Την άποψη της Φαρέτρας για τις “Ρακαμέλες” μπορείτε να τη διαβάσετε ΕΔΩ

banner-article

Ροη ειδήσεων