Βέροια Ρεπορτάζ

Ευθείες βολές Δημοτικού Συμβούλου για κακοδιαχείριση στην ΚΕΠΑ Βέροιας

Δήμητρα Σμυρνή

Την πλήρη διαφωνία του με την πολιτική που ασκήθηκε από την ΚΕΠΑ σε σχέση με την «Εβδομάδα Θεάτρου» αλλά  και με τον τρόπο που αντιμετωπίζεται το θέμα της ενοικίασης των αιθουσών, αφαιρώντας από το Δήμο έσοδα, εξέφρασε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Συμπολίτευσης Γιώργος Κάκαρης, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Σχετικά με το πρώτο θέμα, στο οποίο ο Γ. Κάκαρης αναφέρθηκε και στο προηγούμενο ΔΣ, διαφωνώντας με την διοργάνωση της «Εβδομάδας» και ως προς τους στόχους της αλλά και ως προς το περιεχόμενό της, το οποίο χαρακτήρισε μη ποιοτικό,  διαμαρτυρήθηκε ότι δεν πήρε απάντηση, οδηγώντας τον προηγούμενο Πρόεδρο της ΚΕΠΑ, Γιώργο Σοφιανίδη, να απαντήσει έτσι:

«Ο κ. Κάκαρης μού επιτέθηκε χωρίς να έχει παρακολουθήσει την ‘Εβδομάδα’, άρα δεν μπορεί να τη χαρακτηρίσει. Πιστεύω ότι άλλο πράγμα είναι το ερασιτεχνικό θέατρο και άλλο το επαγγελματικό. Τις αποφάσεις τις πήρα όχι μόνος. Πρέπει να υπάρχει εξωστρέφεια. Δεν μπορούμε να περιοριζόμαστε μόνο στις ντόπιες δυνάμεις.

Έγιναν πέντε πρωτοποριακές παραστάσεις, με θεατρικά σεμινάρια και συζητήσεις. Συνολικά κόστισαν μόνο 3000 ευρώ συν ΦΠΑ. Δεν έγινε κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.»

Σχετικά με το δεύτερο θέμα της μη είσπραξης οφειλόμενων ποσών από την ενοικίαση αιθουσών ο Γιώργος Κάκαρης είπε συγκεκριμένα:

«Κάτι σάπιο υπάρχει στον τομέα αυτό. Όταν έχουμε μια επιχείρηση πρέπει να γίνεται σωστή διαχείριση. Εισπράχθηκε μικρό ποσό από ενοικιάσεις. Γιατί να πληρώσει η Πρωτοψάλτη 300 ευρώ αντί για 1000 με 1200; Δε γινόντουσαν συμβούλια, για να παρθούν αποφάσεις. Τα περισσότερα γίνονταν τηλεφωνικά. Δε μίλησα για κατασπατάληση αλλά για πόρους του Δήμου που δεν εισπράχθηκαν. Είμαστε εδώ για να υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χρήμα.»

«Το να μειωθούν τα έσοδα 2000 με 3000 ευρώ δεν είναι κατασπατάληση, απάντησε ο Γιώργος Σοφιανίδης. Άλλωστε με την κρίση μειώθηκαν και τα ενοίκια. Για να φέρουμε κόσμο μειώσαμε και τα εισιτήρια. Τα ΔΣ γίνονταν με πλήρη απαρτία. Θα υπερασπιστώ με κάθε τρόπο την αξιοπρέπειά μου.»

Με την άποψη Κάκαρη συντάχθηκε και η Σοφία Ελευθεριάδου επιμένοντας πως οικονομικές διευκολύνσεις γίνονται από την ΚΕΠΑ σε πρόσωπα εκτός Δήμου και όχι εντός.

Η όλη κόντρα οδήγησε τον Αντώνη Μαρκούλη να πει:

«Περίμενα ότι οι τοποθετήσεις θα διευκρίνιζαν κάποια πράγματα. Το σκότος όμως εξακολουθεί να επικρατεί. Ένα στέλεχος της Συμπολίτευσης αναδεικνύει τις σκοτεινές πλευρές.

Τον τυχοδιωκτισμό δεν τον υπηρετήσαμε. Η χρηστή διοίκηση είναι το ζήτημα. Δυστυχώς δεν έχουμε χρηστή διοίκηση.»

Αντίθετα, για κορώνες εντυπωσιασμού μίλησε ο Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, τονίζοντας πως η πόλη θα έπρεπε να είναι περήφανη για την ΚΕΠΑ και το Χώρο Τεχνών.


banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας