Εργασία Τοπικά

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας – Πέλλας: “Κυριακή 7 Μάη απεργούμε”

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Μέτρα και αντίμετρα, δουλειά τις Κυριακές, δούλοι δε θα γίνουμε στις πολυεθνικές!

Προετοιμαζόμαστε για απεργία την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΗ ενάντια στα νέα μέτρα (αν η κυβέρνηση φέρει τα μέτρα πιο πριν, θα απαντήσουμε απεργιακά νωρίτερα)

Τα μέτρα της 2ης αξιολόγησης έρχονται να προστεθούν πάνω στα προηγούμενα. Άγρια φοροληστεία, μειώσεις σε συντάξεις, μαχαίρι στα επιδόματα ανεργίας και προσπάθεια για την κατάργηση της Κυριακής αργίας. Αυτή είναι η δήθεν δίκαιη ανάπτυξη που ευαγγελίζονται. Είναι ανάπτυξη που πατάει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποδεικνύεται ο καλύτερος μαθητής των επιχειρηματικών ομίλων. Αντί να κατοχυρώσει νομοθετικά την Κυριακή – αργία, την καταργεί, ανοίγοντας το δρόμο για δουλεία 7 ημέρες την εβδομάδα, υλοποιώντας τον διακαή πόθο του μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου. Όταν οι επιχειρηματικοί όμιλοι απαιτούν, το πολιτικό προσωπικό τους υπακούει και νομοθετεί, φέρνει μνημόνια και μέτρα!

Η κατάργηση της αργίας της Κυριακής έρχεται να υλοποιήσει τις διαχρονικές απαιτήσεις των μονοπωλίων για βαθιές ανατροπές στον εργάσιμο χρόνο, μέγιστη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις εργασίας και μισθούς των 200 και 300 ευρώ.

Η Κυριακή αργία αποτελεί μια ιστορική κατάκτηση της εργατικής τάξης και η κατάργηση της τορπιλίζει και αποδιοργανώνει την κοινωνική, οικογενειακή και προσωπική ζωή των εργαζομένων στο εμπόριο.

Καμία εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού

Οι δυνάμεις στην Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΜΕΤΑ-ΠΑΣΚΕ) είναι εκείνες που από το 1997 έχουν βάλει φαρδιά την υπογραφή τους στην απελευθέρωση του ωραρίου, που υπέγραψαν τις μειώσεις στους μισθούς των εμποροϋπαλλήλων το 2012. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που ενώ ο νέος σχεδιασμός για την κατάργηση της Κυριακής – αργίας βρισκόταν προ των πυλών, καλλιεργούσαν τον εφησυχασμό και αποπροσανατόλιζαν τον κλάδο παρουσιάζοντας ως νίκη την απόφαση του ΣΤΕ. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που εξυψώνονται οι νομικές προτάσεις: ο πρόεδρος της ΟΙΥΕ πρότεινε στους εργαζόμενους της Καρυπίδης στην περιοχή μας να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με οποιουσδήποτε όρους και οποιοδήποτε κόστος και να μην ανησυχούν, γιατί τα δικαστήρια αργότερα θα τις ανατρέψουν!

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στο εμπόριο, αλλά παράλληλα προετοιμάζει την κατάργησή της σε όσους κλάδους συνδέονται με αυτόν. Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, να δώσουμε την μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, που τσακίζουν τις ζωές μας.

Σε κάθε κατάστημα και τόπο δουλειάς να μπουν και άλλοι εργαζόμενοι στη μάχη για να μην εφαρμοστεί στην πράξη η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, να μην ανοίξει κανένα κατάστημα, καμία Κυριακή. Οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν στο σωματείο τους, να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για να διεκδικήσουμε:

Þ  Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά.

Þ  Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

Þ  Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.

Þ  Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων με αναπλήρωση των απωλειών

Þ  Όχι στη νέα φοροληστεία. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις.

Þ  Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων.

 

banner-article

Ροη ειδήσεων