Αθλητικά Βέροια

Δημήτρης Γκίμας: “Τα παιχνίδια να παίζονται μέσα στο γήπεδο”

Μετά το τέλος του αγώνα Φίλιππος Βέροιας – Ανατόλια οι δυο προπονητές Γκαϊτατζής και Γκίμας παραχώρησαν στους δημοσιογράφους συνέντευξη τύπου. Αναλυτικά τα όσα είπαν :

Γκαϊταζτής : “Βρεθήκαμε σήμερα εδώ γνωρίζοντας την δυσκολία του παιχνιδιού και για τις δυο ομάδες.Εμείς προερχόμαστε απο ένα δεύτερο γύρο δεν είναι καλός.  Προερχόμαστε απο καλές εμφανίσεις που δυστυχώς δεν μετουσιόθηκαν ποτέ στο αποτέλεσμα της νίκης και βρεθήκαμε σε ένα σημείο εκει που η ομάδα μας να πρωταγωνιστεί και να έχει βλέψεις να τερματίσει πιο ψηλά να πρέπει σήμερα να εξασφαλίσεις μαθηματικά την παραμονή της. Δεν μου αρέσει να ρίχνω τον πήχη για την ομάδα μου αλλά η αλήθεια έιναι αυτή. Ξέραμε την σημερινή μορφή του παιχνιδιού την ένταση την οποία θα υπήρχε. Στο πρώτο ημίχρονο η τακτική μας πήγε πολύ καλά. Κλείσαμε τους διαδρόμους και τις επιλογές που είχε η ομάδα της Βέροιας Στο δεύτερο ημίχρονο δεν διαχειριστήκαμε καλά την ένταση που δημιουργήθηκε και λειτούργησε εις βάρος μας και το αποτέλεσμα ήταν η ομάδα της Βέροιας, που είχε θέληση για την νίκη, να ξαναμπεί στο παιχνίδι και να καταλήξουμε το παιχνίδι να παιχτεί στον πόντο.  Είμαστε χαρύμενοοι που η ομάδας πέτυχε την νίκη και να μπορέσει να διαλύσει τις οποιοδήποτε αμφιβολίες υπήρχαν για την πορεία της. Ξέρω οτι η ομάδα της Βέροιας έχει μια μαχητικότητα απο το ξεκίνημα του πρωταθλήματος την οποία την έφερε σήμερα να διεκδικήσει την σωτηρία της. Απο την αρχή του πρωταθλήματος είχαμε την εντύπωση οτι η ομάδα της Βέροιας δεν θα έφτανε ως εδώ. Όμως προς τιμήν τους έχουν παλέψει όλα τα παιχνία παρόλες τις δυσκολίες και δεν έχει τελιώσει ακόμη τίποτα για κανέναν απο τις ομάδες που έχουν τον στόχο της παραμονής. Θέλω να ευχηθή καλή συνέχεια στον φίλο Δημήτρη Γκίμα. Σεβόμαστε πραγματικά την προσπάθεια την οποία γίνεται και εύχομαι το απότέλσμα στο τέλος να σας δικαιώσει αλλά και αυτό να μην γίνει η προσπάθεια ήταν άξια συγχαρητηρίων.  Ξέρω οτι αυτό το πράγμα που λέω αυτή τη στιγμή μπορεί να λέει πολά αλλά και να μην λέει τίποτα και η πίκρα είναι μεγάλη αλλά τα πράγματα ήρθα έτσι σήμερα.”

Δημήτρης Γκίμας : ” Συγχαρητήρια στο Ανατόλια και στο κόουτς Γκαϊτατζή. Ήταν ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο τέλος και στις λεπτομέρειες. Προσπαθήσαμε στο δεύτερο μέρος και με όσο πιο κοντό σχήμα μπορούσαμε ακόμη δηλαδή χρησιμοποιώντας και τον Κοθρά στην θέση τέσσερα. Δυστυχώς χάσαμε το παιχνίδι στην άμυνα pick and roll στο τέλος όπου ο Πρωτούλης μας δημιούργησε τρείς φορές μεγάλη αμυντική ανισορροπία την οποία εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του Ανατόλια. Επίσης πρόβλημα είχαμε και στην αντιμετώπιση τους Συμεωνίδη ο οποίος και μας φόρτωσε δυο παίκτες με 5 φάουλ και μας δημιούργησε γενικά πολλά προβλήματα. Αυτά τα γνωρίζαμε βέβαια και πριν το παιχνίδι και προετοιμαστήκαμε όπως μπορούσαμε. Δεν έχω κανένα παράπονο από τους παίκτες αφού όλοι βλέπουμε ότι όλοι στην ομάδα δίνουν και την ψυχή τους. Είναι σίγουρα ένα άσχημο αποτέλεσμα που μπορεί να είναι και καταδικαστικό.

Έχω βέβαια πικρία όχι από τους ανθρώπους του Ανατόλια αλλά από τους παίκτες διότι και στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Πιερικό που κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό για την κατηγορία δεν είχαν ούτε την μισή επιθυμία για την νίκη. Αυτό είναι που με πειράζει. Στο σημερινό παιχνίδι έπαιξαν πολύ καλά και εγώ βρισκόμενος σε παρόμοια θέση το έχω κάνει το ίδιο. Θέλω να πω και δυο λόγια που δεν αφορούν το παιχνίδι. Με νεαρούς παίκτες παίζουμε κι εμείς. Τους πιο νεαρούς που έχει η κατηγορία. Δεν μιλάω για το Ανατόλια μιλάω γενικά για το πρωτάθλημα. Επειδή ακούμε κατά καιρούς για νεαρούς παίκτες.

Το να κάνω μια ομάδα και να έχω τέσσερις παίκτες 40 χρονών, ένα 30, ένα 28 και 6 που θα παίζουν από 10 δευτερόλεπτα δεν σημαίνει ότι έχω νεανική ομάδα ούτε σημαίνει ότι υπηρετώ το άθλημα, ούτε ορίζουμε τα παιχνίδια όποτε θέλουμε, ούτε κατά το παρελθόν έχουμε πάρει ποτέ τηλέφωνο παίκτες αντιπάλων, τρίτες ομάδες κλπ. Λέω ξανά ότι δεν αναφέρομαι στο Ανατόλια. Το είχα πει και πριν από δυο – τρία χρόνια και για μένα αυτά δεν ξεχνιούνται. Ούτε έχουμε επηρεάσει εσκεμμένα την εξέλιξη ενός πρωταθλήματος γιατί κι αυτά τα είδαμε. Φυσικά δεν μας φταίνε αυτά έχουμε 9 νίκες το ταβάνι πλέον είναι οι 12. Είναι πολύ δύσκολο αλλά θα το κυνηγήσουμε. Κάποτε πρέπει να τα λέμε όλα και επειδή εγώ δεν έχω βλέψεις για ομοσπονδιακός προπονητής ούτε επιζητώ κάποια μεγαλύτερη καριέρα μπορώ να πω και πέντε πράγματα παραπάνω. Έγιναν διάφορα κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος. Το 90% των ομάδων έπαιξε καθαρά και μεταξύ αυτών είναι και δυο ομάδες που αγωνίστηκαν σήμερα εδώ. Αυτά τα λέω γιατί θα βγουν κάποιοι, όπως και με τον Εύοσμό, και θα πουν ότι τα λέω για το Ανατόλια. Υπήρξαν όμως και ομάδες που με τον τρόπο τους “τράβηξαν χειρόφρενο” και αυτό επηρεάζει την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Στην ζωή όπως όλοι ξέρουμε τα πάντα είναι δανεικά και αν ο Φίλιππος φέτος αποχαιρετίσει την κατηγορία, όπως είναι και το πιο πιθανό δεν σημαίνει ότι δεν θα ξαναεπιστρέψει και όπως λέει και το τραγούδι “Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε”. Με όλους.

Αυτά που λέω είναι προϊόν όχι αποδείξεων, δεν ήμουν μπροστά πουθενά αλλά συζητήσεων, καφενειακών ή παρακαφενειακών. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Πήραμε ένα μεγάλο ρίσκο στην αρχή της χρονιάς με το να πάρουμε νεαρούς παίκτες και ξέραμε ότι και ο υποβιβασμός είναι ένα πιθανό ενδεχόμενο. Όσο ήμασταν όλοι στον πρώτο γύρο πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να το αποφύγουμε αλλά στον δεύτερο γύρο με τους τραυματισμούς χάσαμε το έδαφος και φτάσαμε στο σημερινό παιχνίδι όπου με την ήττα οι πιθανότητες για παραμονή μειώθηκαν. Πλέον εξαρτόμαστε και από άλλα αποτελέσματα, αλλά δεν τα παρατάμε. Θα τελειώσω με μια ευχή. Να παίξουν όλες οι ομάδες τα τρία τελευταία παιχνίδια καθαρά και να μην τα παίξουν για συγκοινωνιακούς λόγους. Από συγκοινωνιακούς λόγους έχω χορτάσει.”

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας