Αγροτικά

Νέο πρόγραμμα προώθησης κηπευτικών Vegiterraneo

 

Ξεκινούν οι δράσεις προώθησης των ευρωπαϊκών κηπευτικών που παράγονται στην Ελλάδα, στα πλαίσια του νέου  προγράμματος «Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης κηπευτικών στη Γερμανία, στην Ελλάδα, στην Πολωνία και στην Τσέχικη Δημοκρατία – VEGITERRANEO». Το πρόγραμμα υλοποιείται με εκτελεστικό οργανισμό τη NOVACERT και φορέα υλοποίησης την ένωση νομικών προσώπων που αποτελείται από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κηπευτικών Δήμου Ιεράπετρας «ΑΝΑΤΟΛΗ», τον Αγροτοβιομηχανικό Συνεταιρισμό Τυμπακίου, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «ΝΟΤΟΣ», τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Κηπευτικών Κουντούρας, την ΣΤ. ΚΟΜΠΟΓΕΝΝΗΤΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.- Ο.Π. ΤΑ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ψαρή Φοράδα, και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κάμιρος – Κρητικό Περιβόλι, με επικεφαλής εταίρο τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κηπευτικών Δήμου Ιεράπετρας «ΑΝΑΤΟΛΗ».

Τα υπό προώθηση κηπευτικά είναι η ντομάτα, το αγγούρι, η πιπεριά και η μελιτζάνα, προϊόντα που αποτελούν απαραίτητα συστατικά της μεσογειακής διατροφής και συνδέονται με την μακρά καλλιεργητική παράδοση της Νοτίου Ευρώπης.

Η καμπάνια είναι τριετούς διάρκειας και περιλαμβάνει σειρά από ενέργειες στις χώρες – στόχους, όπως: συμμετοχή σε εκθέσεις, ενημερωτικές εκδηλώσεις, επιχειρηματικές αποστολές, γευσιγνωσίες και συνεργασίες με καταξιωμένους σεφ, διαφημιστικές καταχωρίσεις σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, τηλεοπτικά αφιερώματα και προβολή διαφημιστικών σποτ κ.ά.

Πρώτος σταθμός του Vegiterraneo είναι η Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή στο Διεθνές εμπορικό γεγονός Φρέσκων Φρούτων & Λαχανικών, FRESKON που πραγματοποιείται από 27 έως 29 Απριλίου στο εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ (Vegiterraneo, Hall 12 – Stand 27).

Παράλληλα με τη συμμετοχή στην έκθεση, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση παρουσίασης, την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017, στο The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, 546 27, Θεσσαλονίκη) και ώρα 19:30 (αίθουσα Ciroco).

banner-article

Ροη ειδήσεων